olivia rodrigo sour

Courtney Love plagizálással vádolja Olivia Rodrigót

Courtney Love azzal vádolta meg napjaink egyik legnagyobb popszenzációját, Olivia Rodrigót, hogy plagizálta zenekarának, a Hole-nak az 1994-es Live Through This albumának borítóját.Ami csütörtökön egy kedves Instagram-posztnak indult a veterán rocker és a fiatal szupersztár között, a hétvégén szellemi tulajdonlopás vádjává fajult, amikor Love történetesen azzal vádolta Rodrigót, hogy ellopta a Hole koncepcióját, hogy ezzel népszerűsítse közelgő koncertfilmjét, a Sour Prom-ot.

Love Instagram-posztja alatt még kedvesen bájcsevegtek, ám pár nap múlva – érthetetlenül – teljesen bepipult Kurt Cobain egykori felesége.

A rocker Facebookon fejtette ki, hogy Rodrigo közelgő YouTube különkiadásának fotói igazán ismerősek számára:

Bunkóság volt tőle és a Geffen Records-tól, hogy nem kértek engedélyt tőlem vagy (Live Through This címlapfotósától) Ellen von Unwerth-től. Totális lenyúlás. Ezt csinálták velem egész karrierem során, szóval nem érdekel. De az illem az illem!"

Pinterest

Néhány kommentelő pedig szarkasztikusan megjegyezte, hogy e szerint a logika szerint Love-nak pedig bocsánatot kellene kérnie Stephen Kingtől és Brian De Palma-tól, amiért lenyúlta a Sissy Spacek főszereplésével készült 1976-os Carrie című film báljelenetének megjelenését.

(LA Times)

A figyelmetekbe ajánljuk