Netflix az ágyban
Fotó: Shutterstock

5 szeptemberi Netflix-újdonság, amit nem érdemes kihagyni

Szinte már-már szerkesztőségi hagyománnyá válik, hogy minden hónap elején összeállítjuk az éppen aktuális újdonságokat felsoroló Netflix-listánkat (az augusztusi itt, a júliusi pedig itt található). Ez persze szeptemberben sem alakul másképp: a Whats on Netflix segítségével létrehozott lajtsrom tartalmaz utolsó évadára visszatérő közönségkedvencet, misztikus témájú miniszériát és pár kémkölyköt.


Szexoktatás (4., záróévad) – szeptember 21.

A hónap legjobban várt sorozata egyértelműen a záróévadára visszatérő Szexoktatás lesz. A 2019-ben indult brit széria a dráma és a vígjáték elemeit stílusosan keverve meséli el nekünk Otis (Asa Butterfield) történetét, aki éppenséggel egy szexterapeuta fia. A fiatal srác még az első évadban kezd el tanácsokat osztogatni osztálytársainak szexuális problémáikra, természetesen mindezt titokban. A záró évadra összesen 2 évet kellett várnia a rajongóknak, így szeptember 21-e mindenbizonnyal ünnepnap lesz számukra.

Drága gyermek – szeptember 7.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a limitáltsorozatok, ami nem is csoda, hiszen nem manapság nem sok mindenkinek van ideje arra, hogy több évadot végigszenvedjen azért, hogy egy történet a végéhez érjen. A mini kategóriába esik a német gyártású, 6 részes Drága gyermek is, mely egy nő furcsa körülmények között történt szökésével kezdődik, ami azonban később összekuszálódik más bűntényekkel is. A misztikummal teletűzdelt sorozat szeptember 7-től lesz elérhető a streamingcsatornán.

Ezt is olvasd el! „Döbbenetes, hogy életed legnagyobb sikerét Zoomon éled meg” – interjú Mundruczó Kornéllal

Másfél nap – szeptember 1.

A hónap első napján érkezett a Másfél nap című svéd thriller. A történet egy kétségbeesett férfiről szól, aki mindenáron szeretne újra találkozni lányával. Ezért úgy határoz, hogy felfegyverkezik és betör a kórházba, ahol a lány anyja dolgozik. A bűnügy felderítéséért megbízott rendőrt a Q-ügyosztály filmjeiből ismert Fares Fares alakítja.

Kémkölykök: Armageddon – szeptember 22.

Egyre több nagynevű direktor dönt úgy, hogy eladja a lelkét és a Netflixnek gyárt filmeket. A sorba most beáll aSin City – a Bűn városa, az Alkonyattól pirkadatig és Machete rendezője, Robert Rodriguez is, aki egy régi klasszikus vett le a polcról, hogy aztán azt leporolja és új köntösbe öltöztesse. A Kémkölykök legújabb része szeptember 22-én debütál a streamingplatformon.

Spy Ops – szeptember 8.

Végezetül a Spy Ops címet viselő viselő dokumentumfilm-sorozat ajánljuk, amelyben többek között a brit MI6 és a CIA működése kerül fókuszba. Kit ne érdekelne ezeknek a professzionális, de egyszerre misztikus szervezeteknek akármilyen kis titka?

A figyelmetekbe ajánljuk