Joker.

A filmek nagy többsége esetében könnyen kijelenthető, hogy bármennyire is szomorú vagy véres a történetvezetés a végén mindig történik valami pozitív dolog, és a jók győzedelmeskednek. Néhány mozi azonban fittyet hányt erre a „szabályra”. Az alábbi cikkben 7 olyan filmet mutatunk be, aminek a végén a rosszfiúk nyernek.


Bosszúállók: Végtelen háború

Az utóbbi évek egyik legmeghökkentőbb filmes befejezését tartalmazó Bosszúállók: Végtelen háború mély betekintést enged a főgonosz, Thanos (Josh Brolin) sorsának alakulásába. A film során a rettegett pusztító összegyűjti az összes Végtelen-követ, miközben egyre erősebb lesz. Ezután pedig egyetlen ujjcsettintéssel eléri célját, és kiírtja az univerzum felét.

A sötét lovag

A valaha készült talán legjobb Batman-filmben Joker (Heath Ledger) káoszba taszítja Gotham városát, hogy megtörje a város összes lakóját, beleértve magát Batmant (Christian Bale) is.

Joker ugyan elbukik, de a történet végére lényegében ő győz. Számos terve megvalósul, ugyanis lelkileg és testileg is eltorzítja a megvesztegethetetlennek tűnő Harvey Dentet (Aaron Eckhart), sok embert megöl, Batmant pedig több éves visszavonulásra kényszeríti.

Ez is érdekelhet: 5 film a klímaváltozásról, amit érdemes megnézned

A Birodalom visszavág

A Birodalom visszavág című filmet széles körben a Star Wars-sorozat legjobb alkotásának tartják. A második rész az első mozi feszültségét tovább fokozza azzal, hogy a Birodalom bosszút áll a lázadókon, amiért azok elpusztították a Halálcsillagot.

Lehet, hogy a harmadik rész végére a lázadók megnyerik a háborút, de A Birodalom visszavág című filmben egy óriási csatát veszítenek, hiszen a sztori végére Han Solo (Harrison Ford) karbonitba fagyasztva elszakad szövetségeseitől, Luke (Mark Hamill) elveszíti a kezét és majdnem meghal, rögtön azután, hogy megtudja, hogy az apja a galaxis egyik leggonoszabb embere. Az a gondolat, hogy a lázadók legyőzik a Birodalmat, a mozi végére legfeljebb halvány remény maradt.

Hetedik

David Fincher krimi-thrillerében két nyomozó (Brad Pitt, Morgan Freeman) egy sorozatgyilkosra vadászik, aki a hét halálos bűnre alapozza minden rémtettét. Meglepő módon a duónak sikerül elkapnia a gyilkost, de a sztori nem végződik jól.

A főgonosz, John Doe (Kevin Spacey) a végén ugyan meghal, de mindenki, akit el akart tenni láb alól, halott – így tehát összejött a terve. Sokak szerint ez a filmtörténet egyik legmeghökkentőbb és legmegrázóbb befejezése.

Kínai negyed

A Kínai negyed című mozi egyfajta tisztelgés a klasszikus noir filmek előtt, és ez a befejezésen is jól látszik. Jake Gittes (Jack Nicholson) magánnyomozó rengeteg korrupt ügyet és bűntényt tár fel, de végül mégis rosszra fordulnak a dolgok. Egy szerencsétlen fordulat folytán a nőt, akinek megesküdött, hogy megvédi, meggyilkolják, és a férfi, aki emögött áll, megússza a büntetést.

Brazil

A BrazilTerry Gilliam egyik legjobb filmje. A mozi egy olyan sivár jövőt vázol fel, ahol a bürokrácia még elnyomóbbá és károsabbá vált a társadalom számára, mint korábban, valamint egy ember hiábavaló lázadási kísérleteit is nyomon követhetjük.

A Brazil egy sor hamis reményt keltő és szürreális momentummal zárul, melynek célja, hogy elhitesse a nézőkkel, hogy a főhős (Jonathan Pryce) végül diadalmaskodik, de végül kiderül, hogy ezek a jelenetek csupán hallucinációk voltak. A film úgy ér véget, hogy a főszereplő megbolondult, és nem veszi észre, hogy minden összedőlt körülötte, mivel vidáman dudorászik egymagában.

A vesszőből font ember

Ebben a moziban a rendőrként dolgozó főszereplő (Edward Woodward) egy távoli szigetre utazik egy eltűnt lányt keresve, ahol egy furcsa szektára bukkan, amely finoman szólva is nagyon gyanús dolgokra készül. Mielőtt azonban bárkinek is elmondhatná, hogy mire bukkant, egy szörnyű rituális áldozat során halálra égetik, majd a film véget ér.

Forrás: Collider

A figyelmetekbe ajánljuk