Holdlovag

Holdlovag

Bivalyerősen nyitott a Holdlovag, de továbbra is Loki a rekorder

Több embert mozgatott meg Oscar Isaac szuperhősszériája, mint a legendás Star Wars-karakterről szóló Boba Fett könyve.


A premierje utáni első öt napban, szerdától vasárnapig több Disney+ előfizető nézte a Holdlovag című új Marvel-sorozatot, mint a Sólyomszemet. Mégsem volt elég Oscar Isaac vonzereje ahhoz, hogy több szemet csalogasson a platformra, mint a Loki, amely továbbra is a legnézettebb Marvel- vagy Disney+-sorozat, ami a premiert illeti.

A Samba TV jelentése szerint az első öt napban 1,8 millió amerikai háztartás nézte a Holdlovag premierjét. Ezzel ugyanolyan nézettségi szinten van, mint A Sólyom és a Tél Katonája, és megelőzi a WandaVisiont, amely utóbbi 1,6 millióval debütált.

A Deadline szerint a Samba TV 3 millió amerikai SmartTV-háztartásból meríti az adatokat, és csak akkor számít nézettségnek, ha öt percig vagy tovább folytatják a nézést. Ez hasonló a Netflix által használt mérőszámhoz, amely csak a legalább két percig tartó megtekintéseket számolja össze.

A WandaVision premierje pénteken volt, akárcsak A Sólyom és a Téli Katonája. Mióta a Disney+ a nagy sorozatpremiereket péntekről szerdára helyezte át, a nézettségi adatok emelkedtek. A Loki, amely szintén a nyár elején érkezett, az első öt nap alatt lenyűgöző 2,5 millió nézőt vonzott, ami jóval több, mint bármely más Disney+ premier esetében. Lehetséges, hogy ehhez az is hozzájárult, hogy a legtöbb karakterhez képest hosszabb MCU-történelemmel rendelkezik.

Pontosabban tartalmasabbal, hisz Sólyomszem is először a 2011-es Thorban mutatkozott be, akárcsak Loki, továbbá láthattuk mindkettőt az első Bosszúállókban, de egyikőjükre nagyobb hangsúly helyeződött eddig. Boba Fettnek hosszú, több mint 40 éves filmtörténete van, de a Boba Fett könyve az első öt napban kissé elmaradt a Holdlovag és A Sólyom és a Téli Katonája mögött, és 1,7 millió amerikai háztartás nézőszámát érte el.

Ahelyett, hogy egy olyan öreg fejvadászt néznének, mint Fett, amint a Tatooine homokbolygón gladiátor Wookie-kkal és hasonlókkal küzd, úgy tűnik, néhány ember inkább azt szeretné látni, ahogy Poe Dameron több személyiséget játszik egyetlen testben Holdlovagként.

(Forrás: /Film)


A figyelmetekbe ajánljuk