Billie Eilish.

A zenerajongók imádni fogják az újévet, hiszen jövőre számos könnyűzenei világsztár teszi tiszteletét a fővárosunkban. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan 2023-as budapesti koncertet mutatunk be, amit biztosan imádni fogsz!


Michael Bublé – 2023. 02.08 – MVM Dome

Michael Bubléról nem túlzás azt állítani, hogy korunk egyik legizgalmasabb előadója. A 47 éves kanadai énekes mindig is híres volt arról, hogy az olyan klasszikus, nagyívű dalokat részesíti előnyben, amelyek tiszteletben tartják a múlt dallamait, mégis modern slágerekként is abszolút megállják a helyüket. Négyszeres Grammy-díjas előadó a 2000-es évek legelején vált ismertté, és azóta sikert sikerre halmoz. Olyan világslágerek fűződnek a nevéhez, mint a Feeling Good, vagy a Haven’t Met You Yet, illetve a különböző karácsonyi feldolgozásai is ott virítanak szinte minden ünnepi playlist elején.

Bublé egy jó ideje – 9 éve – nem járt nálunk, azonban jövő februárban a nemrégiben átadott MVM Dome-ban mutathatja be műsorát a nagyérdeműnek.

Robbie Williams – 2023. 03.14 – Papp László Budapest Sportaréna

A brit legenda, Robbie Williams nem akármilyen évfordulót ünnepel, ugyanis 25 éve indult páratlan sikerű szólókarrierje. Az egykori Take That-tag ennek megfelelően XXV-nek keresztelte el legújabb lemezét, illetve az ünnepi koncertsorozatát is. Európa egyik legnagyobb showmanje az évforduló alkalmából jövőre végigjárja az öreg kontinens legfontosabb városait, a sorból pedig Budapest sem maradhatott ki.

A rajongók március 14-én a Papp László Budapest Sportarénában tekinthetik meg az előadást, amely során Williams minden bizonnyal ismét megmutatja, miért is tartják őt az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb férfi előadójának.

Måneskin – 2023.05.16 – Papp László Budapest Sportaréna

Az itáliai sztárzenekar egy elmaradt 2022-es koncertet fog pótolni a jövő évben. Az Eurovíziós Dalfesztiválnak és a TikTok nevű közösségi médiaplatformnak köszönhetően az olasz kvartett egyik percről a másikra a világ egyik legfelkapottabb bandája lett. Az extravagáns külsejükről ismert fiatalok számos ország zenei toplistáját meghódították, és a következő, Loud Kids On Tour című turnéjuk keretein belül a fővárosi Papp László Budapest Sportarénába is ellátogatnak.

A banda számára Magyarország nem lesz ismeretlen terep, hiszen 2021-ben felléptek a Budapesten rendezett MTV EMA díjátadógálán is, ahol elnyerték a Legjobb Zenekarnak járó elismerést.

A Måneskin történetével tavaly mi is foglalkoztunk, azt a cikket EZEN A LINKEN találod.

Rammstein – 2023. 07.11, 07.12 – Puskás Aréna

Hamarosan eljön a pillanat, amiről minden rock-rajongó álmodozott, hiszen a világ egyik leghíresebb zenekara, a Rammstein több mint 10 év után tiszteletét teszi a magyar fővárosban! A germán banda annak ellenére lett világhírű, hogy nem angolul, hanem az anyanyelvükön szólaltatják meg a dalaikat, sőt, a koncertjeik és a lemezeladásaik tekintetében is ők a valaha volt legsikeresebb német nyelvű produkció.

Szinte minden valamire való rock/metál rajongó tisztában van az életművükkel, az elmúlt évtizedekben többek között olyan slágereket jegyeztek, mint a Du Hast vagy a Deutschland.

A német formációnak ez lesz az ötödik, illetve a hatodik budapesti bulija, a magyar Rammstein-rajongók fanatizmusát pedig mi sem mutatja jobban, minthogy olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a koncertek esetében több mint 70 000 férőhellyel rendelkező Puskás Arénát két egymást követő estére ki kellett a bérelni a kereslet kielégítésére.

Billie Eilish – 2022 08.15. – Sziget Fesztivál

A Sziget idén sem hagyta cserben a zene szerelmeseit. A legnagyobb magyar fesztiválnak évek óta sikerül elhoznia hazánkba a popzenei szcéna legfontosabb előadóit, 2023-ban pedig korunk talán legfontosabb popénekese, Billie Eilish látogat el a Hajógyári-szigetre.

Eilish 2015-ben mindössze 14 évesen vált világsztárrá az Ocean Eyes című dalának köszönhetően. Azóta több nagylemezt is megjelentetett, amelyek kivétel nélkül kereskedelmi és szakmai sikert arattak, az elmúlt években pedig olyan slágereket köszönhet neki a popzenét kedvelő publikum, mint a Bad Guy, az Everything I Wanted vagy a Happier Than Ever.

Eilish 20 éves korára 7 Grammy-díjjal büszkélkedhet, de a legújabb James Bond-film betétdalát is ő jegyezte, amelynek meglett az eredménye, hiszen a No Time To Die-ért egy Oscar-díjat is bezsebelt.

A figyelmetekbe ajánljuk