Nicsak, ki beszél! kirstie alley
IMDB

Kirstie Alley-re emlékezünk – 5 film a színésznő karrierjéből, amit imádtunk

71 éves korában meghalt Kirstie Alley, a Cheers című sorozat Emmy-díjas színésznője, akit a magyar közönség leginkább a Nicsak, ki beszél! filmekből ismerhetett meg. Ennek apropóján pedig összegyűjtöttük kedvenc filmjeinket tőle.


Alley halálát hétfő este erősítették meg gyermekei, majd külön a menedzsere is. A színésznőt halálakor a legszűkebb családja vette körül.

Hálásak vagyunk a Moffitt Rákközpont hihetetlen orvosokból és nővérekből álló csapatának az ellátásért. Édesanyánk életkedve és szenvedélye, örökkévaló alkotási öröme páratlan volt, és arra késztetett bennünket, hogy a lehető legteljesebb életet úgy éljük, ahogy ő tette

– írták gyermekei.

Alley karrierje során nyolc Emmy-jelölést gyűjtött össze, ezek közül pedig kettőt váltott díjra. 1991-ben, a Cheersben nyújtott alakításáért nyerte el a díjat, 1994-ben a pedig a David anyja című tévéfilmért. Golden Globe-ra hatszor jelölték, ebből egyet, 1991-ben nyert meg a Cheersért.

1989-ben kapott főszerepet a Nicsak, ki beszél! című filmben John Travolta oldalán, akivel az 1990-es és az 1993-as folytatásokban is együtt szerepeltek, és sokak kedvencévé vált. Most pedig mi is összeállítottunk egy listát kedvenc Kirstie Alley-filmjeinkről.

Kitúr-lak

Egy fiatal házaspár, Mark (John Larroquette) és Jessie Bannister (Kirstie Alley) fényűző villáját rengeteg, idegesítő vendég szállja meg, akik a feje tetejére állítják a házukat és vele együtt az életüket is. De hogy lehet a hívatlan rokonságtól megszabadulni? Nos, volt pár vicces ötletük!

Szegény embert az Amish húzza

Brad Sexton (Tim Allen) és felesége, Caroline (Kirstie Alley) gazdag New York-i aranypolgárok voltak, akiknek mindenük megvolt, csak az igaz szerelmük és rendes könyvelőjük nem. Ez utóbbi kérdés akkor válik égető problémává, amikor rájönnek, hogy könyvelőjük milliókat sikkasztott, és rájuk hárította a felelősséget. A menekülésre kényszerült Brad és Caroline Pennsylvania egyik amish vidékén köt ki, és úgy döntenek, hogy a vallási csoport tagjainak adják ki magukat, hogy elkerüljék az adóhivatalt. Ahogy ők ketten alkalmazkodnak az egyszerű amish életmódhoz, úgy tűnik, kezdenek újra egymásra találni.

Kettőn áll a vásár

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Amandával (Mary-Kate Olsen) és Alyssával (Ashley Olsen) azonban megtörténik a csoda. Ugyanúgy néznek ki és pontosan egy időben születettek, csupán egy teljesen másik kontinensen. Egyikük vagány, belevaló kislány, a másikuk visszahúzodó. Egyikük fényűzésben nő fel, másikuk árvaházról árvházra jár.

Amanda apja (Steve Guttenberg) éppen feleségül készül venni egy idegesítő nőt, aki nem illik hozzá. De szerencsére Alyssa ismer egy nagyszerű nőt, Dianát (Kirstie Alley), aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Amikor a két lány véletlenül találkozik, személyazonosságot cserélnek, hogy közelebb hozzák egymáshoz Rogert és Dianát.

Házinyúlra nem lövünk

Marjorie Turner (Kirstie Alley) a nővére bátorítására randevúzik egy jóképű idegennel, Charles-szal (Sam Elliott), ám a romantikának hamar vége szakad, amikor a férfi szeretkezés közben meghal egy szállodai szobában. Marjorie ijedtében elmenekül, de véletlenül elhagyja a tárcáját. A hotel egyik látogatója, Nicholas Meany (Bill Pullman) azonban megtalálja, az igazi bonyodalom pedig ekkor veszi kezdetét.

Ez is érdekelhet: Történetük szerint rosszak, mi mégis imádjuk ezeket a filmdalokat. De vajon miért?

Nicsak, ki beszél!

A film, amit feltehetőleg többször is láttál, de bájos humora és a remek színészi alakításoknak köszönhetően megunhatatlan!

Mollie (Kristie Alley), az egyedülálló, karrierista nő gyermeket vár a főnökétől, aki azonban hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a könyvelőnő megtartja a babát, és megszületik Mikey. Ám a gyermek születése után Mollie-nak segítségre van szüksége, de remek társra talál egy taxisofőr, James (John Travolta) személyében, aki bár kissé infantilis, szívesen vigyáz a kisfiúra és gondját viseli. Idővel pedig különös kapcsolat alakul ki mind a két felnőtt, mind pedig James és Mikey között.

A figyelmetekbe ajánljuk