Julia Roberts egy filmbemutatón.
Getty Images

Julia Roberts 55 éves lett – 10 érdekesség a 30 millió dolláros mosolyú sztárról

Akármilyen nehéz is elhinni, a Hollywood egyik legfényesebb csillaga, Julia Roberts ma ünnepli az 55. születésnapját. A színésznő számos kasszasikerben szerepelt, a neve világszerte ismert, azonban még az ő életének is vannak olyan részletei, melyek nem ismertek a nagyközönség előtt. Az alábbi cikkben 10 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze a szülinapos sztrárról.


1. Már a Micsoda nő előtt is ismert volt

1988-ban a hollywoodi újonc Justine Bateman másodhegedűsét játszotta a Gördülő kavicsokban, ami végül a Pizzavarázscímű filmhez vezetett, majd pedig Roberts az Acélmagnóliákban kapott kulcsszerepet. Vivian Ward karakterét csak eztkövetően játszotta el a Micsoda nőben.

2. A tévében debütált

A nemzetközi filmcsillag 19 évesen kapta meg legelső szerepét az NBC Crime Storycímű sorozatában, amelyben egy fiatalkorú lányt alakít, aki szexuális erőszak áldozatává vált. Filmes karrierje során mindössze további négy alkalommal tűnt fel a képernyőn, többek között a Miami Vice-ban és a Jóbarátokbanis közreműködött.

3. Oscar-mérleg: 3 jelölés, 1 győzelem

Roberts éveken keresztül mosolyogva tapsolt másoknak, amikor az Acélmagnóliák, a Micsoda nő és az Augusztus Oklahómában című moziban nyújtott alakításáért Oscarra jelölték, de neki sem kell búslakodnia, hiszen az Erin Brockovichcímű filmben nyújtott alakításáért megkapta hőn áhított aranyszobrocskát. A színésznőnek 3 Golden Globe- és számos más díja is van.

4. Sokszor talált rá a szerelem a forgatásokon

A Sztárom a párom sztárja karrierje során nem egyszer úgy találta, hogy a munkahely a megfelelő helyszín a randizáshoz.

Különböző forgatásokon jött össze többek között Jason Patrickkel, Matthew Perryvel, Benjamin Brattel és Liam Neesonnal, néhány munkahelyi kapcsolata pedig eljegyzéshez is vezetett (Kiefer Sutherland, Dylan McDermott).

5. Rekordfizetés

Az Oscar-díjas művész volt az első nő, aki 20 millió dollárt kapott egy főszerep eljátszásáért (Erin Brokovich). A mai napig Hollywood egyik legjobban fizetett és legnagyobb nevű színésznőjeként tartják számon.

6. Kétszer volt házas

Roberts 1993-ban feleségül ment a countryénekes-dalszerző Lyle Lovetthez, majd 21 hónappal később elvált a zenésztől. A színésznő A mexikói forgatásán ismerkedett meg jelenlegi férjével, Danny Moder operatőrrel. A pár 2002-ben házasodott össze az új-mexikói Taosban. Belsős források szerint Bruce Willis volt az egyetlen sztárvendég a lakodalomban.

7. Szerepelt a Broadwayn is

A Larry Crowne sztárja 2006-ban debütált a Broadwayn Bradley Cooper és Paul Rudd mellett a Three Days of Rain című darabban. Bár a dráma vegyes kritikákat kapott, hatalmas kereskedelmi sikert aratott, már az első héten közel 1 millió dollárt hozott, és darab a 12 hetes futama alatt (70 előadás) több mint 12 millió dollárt termelt.

8. Főiskolára is járt

Roberts is megpróbálkozott a főiskolával: a Georgia Állami Egyetemre járt, de végül nem szerzett diplomát, mivel jobban érdekelte a színészet: New Yorkba költözött és ott próbált szerencsét, utólag elmondható, hogy a fiatal színésznő jó döntést hozott.

9. A Roberts família valódi színészcsalád

Kevesen tudják, de a Ízek, imák szerelmek főszereplője valójában Emma Roberts (American Horror Story) nagynénje. Julia szülei színészműhelyt vezettek szülővárosában, a georgiai Smyrnában – külön érdekesség, hogy Coretta és Martin Luther King Jr. gyerekei is ott tanultak.

10. Az egyik testrésze 30 millió dollárra van bebiztosítva

julia robertsGetty Images / Daniele Venturelli

Sokszor hallottunk már olyan történeteket, miszerint különböző sztársportolók óriási összegekre biztosítják be a különböző testrészeiket. Roberts is hasonló módszerrel élt, de ő nem a kezét vagy a lábát, hanem a fogsorát biztosította be nem kevesebb, mint 30 millió dollárra.

Sőt, az Ocean's Twelve sztárjáról egy 9000 éves női csontvázat is elneveztek, mert az azt megtaláló bolgár régészcsapat szerint a lelet fogsora még a kiásás pillanatában is kifogástalan volt.

Forrás: The Things

A figyelmetekbe ajánljuk