születésnapi kutya
Shutterstock

Közöttük vagy? Az 5 leggyakoribb születésnap a világon

Hogy melyek a leggyakoribb születésnapok a világon? Sokan valamiért a karácsonyi vagy újévi időszakra tippelnek, pedig nem: valójában a leggyakoribb születésnapok a világon szeptemberre esnek – pont az ünnepi időszak következtében. Mutatjuk a világ öt leggyakoribb születésnapját!

A leggyakoribb születésnapok

Szeptember 9.

A szeptember 9-e különösen sűrű a születések szempontjából: átlagosan 12 301 ember születik ezen a napon. De miért olyan népszerűek a szeptemberi dátumok?

Az egyik feltételezés szerint azért, mert a legtöbb ember decemberben fogan meg (az ünnepi időszak miatt), ezek a babák pedig kilenc hónappal később, szeptemberben születnek. Szeptember 9-én egyébként olyan híres emberek születtek, mint Adam Sandler, Luka Modric vagy éppen Mucsi Zoltán.

Szeptember 19.

Szeptember 19-én a becslések szerint 12 229 baba születik, ezzel ez a második leggyakoribb születésnap. Érdekesség, hogy a ezen a napon olyan hírességek születtek, mint Adam West, Jimmy Fallon vagy a Nobel-díjas angol író, William Golding.

Szeptember 12.

Szeptember 12-e a harmadik leggyakoribb születésnap a világon, átlagosan 12 224 születnek ezen a napon. A dátum sok híres ember számára is különleges, többek között Paul Walker, Emmy Rossum és a rapper 2 Chainz is ekkor született.

Szeptember 17.

Szeptember 17-e a negyedik leggyakoribb születésnap. Ha ezen a napon születtél, olyan hírességekkel osztozol, mint Flo Rida, Baz Luhrman vagy éppen a Forma-1-es világbajnok, Damon Hill.

Szeptember 10.

A lista utolsó helyén szeptember 10-e áll – ez az ötödik leggyakoribb születésnap a világon. Szintén sok híresség ünnepli ezen a napon a születésnapját: Colin Firth, Ryan Phillippe és Guy Ritchie.

A top 10 maradék dátuma között egy nem szeptemberi

Hogy tényleg a fél világnak az ünnepi időszakban támad kedve gyereket csinálni, azt jól jelzi, hogy – egy kivétellel – a lista további helyein is szeptemberi dátumok következnek. Egy júliusi dátum azonban „belerondít" a szeptemberi egyeduralomba.

6: július 7.

7: szeptember 20.

8: szeptember 15.

9: szeptember 16.

10: szeptember 18.

(Forrás: WorldAtlas)


A figyelmetekbe ajánljuk