George Orwell 1984 literálisan

George Orwell ikonikus regénye új feldolgozást kap, egy csavarral

Az író hagyatékának kezelői áldásukat adták egy spinoffra, ami egy másik karakter szemszögéből meséli el a könyv sztoriját.


George Orwell hagyatékának kezelői jóváhagyták Sandra Newman új könyvét, ami egyfajta újramesélése lesz az 1984-nek. Newman regénye Orwell klasszikusának eseményeit követi, ugyanakkor nem a főhős, Winston Smith szemszögéből elmesélve, hanem szeretőjének, Juliának a sztoriján keresztül, őt helyezve a történet fókuszába.

Gyakorlatilag egy spinoff lesz, ami vélhetően kibővíti az 1984 univerzumát a mellékkarakterek izmosításával és egy friss nézőponttal. Ideális esetben. A kiadó ezt a rövid leírást szolgáltatta a jövőre megjelenő Julia címet kapó regény címszereplőjéről és sztorijáról:

Nem ismert más világot, és amíg nem találkozott Winstonnal, el sem tudott képzelni egyet sem. Opportunista, semmiben sem hisz, és egyáltalán nem törődik a politikával. Rutinszerűen megszegi a szabályokat, de ha kell, együttműködik a rendszerrel is. Ő Óceánia ideális polgára. De amikor egy nap, amikor egy hosszú folyosón Winston Smith felé sétálva találja magát, impulzívan átnyújt neki egy cetlit - ami potenciálisan öngyilkos gesztus -, ráébred, hogy kezdi elveszíteni a hatalmát, és nem tud többé biztonságosan eligazodni a világában.

A legendás író hagyatékát kezelők jelezték egyébként, hogy már régóta kerestek valakit, hogy elmesélje Winston Smith szeretőjének sztoriját. Szóval nem Sandra Newman állt elő egy nap ezzel ezen szerint, hanem eleve tervben volt egy ilyen feldolgozás. Mint írták, Newman személyében megtalálták a tökéletes személyt erre.

(Forrás: Boing Boing)


A figyelmetekbe ajánljuk