Eminem

Eminem

Eminem a legtöbb kislemezt eladó előadó a történelemben

Egyúttal ő lett az első előadó is, akinek 6 gyémántlemeze is van mostmár.


Eminem lett az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) által a program történetében a legtöbb kislemezért díjazott zenész. Ez a szervezet osztja az arany-, platina és gyémántlemezeket az Egyesült Államokban. Az RIAA ma 73,5 millió új arany- és platina minősítést jelentett be Eminem számára, amivel összesen 227,5 milliónál tart: 166 millió kislemez minősítés és 61,5 millió album minősítés.

Mostantól összesen 6 RIAA gyémántlemezzel rendelkezik, a Lose Yourself, a Not Afraid és a Love the Way You Lie című kislemezekért, valamint a The Marshall Mathers LP, a The Eminem Show és a Curtain Call: The Hits című albumokért. Az utóbbi album éppen most kapott gyémánt minősítést, miután a 2022-es Super Bowl félidei show-ján Dr. Dre-vel, Kendrick Lamarral, Snoop Dogggal és Mary J. Blige-dzsel közös fellépését követően jelentősen növelte eladásait.

Nem mintha szükségünk lett volna még több megerősítésre, hogy Eminem az egyik legsikeresebb élő lemezlovas, de most még több RIAA-statisztikával tudja ezt alátámasztani. A mai naptól kezdve ő a program történetének vezető kislemez-díjas zenésze, és egyike annak a mindössze 7 előadónak bármely műfajban vagy korszakban, aki három vagy több gyémántlemezzel rendelkezik.

(Forrás: Consequene)


A figyelmetekbe ajánljuk