Buzz Aldrin a Holdon.

Buzz Aldrin a Holdon.

Elárverezik a történelem egyik leghíresebb asztronautájának űrben használt tárgyait

Buzz Aldrin, a második ember, aki a Holdon járt, még ebben a hónapban árverésre bocsátja a Gemini XII és az Apollo 11 küldetésen használt tárgyait.


A Sotheby's július 26-án megrendezendő aukcióján olyan Buzz Aldrinhoz kapcsolódó tárgyakat árvereznek el, mint például a kabát, amelyet Aldrin az egyik űrutazása során viselt, egy „Go Army, Beat Navy" feliratú transzparens, amelyet a Gemini XII űrsétáján vitt magával, valamint egy holdfelszíni ellenőrzőlista és néhány repülési tervlap.

Az Aldrin által az űrbe vitt, aukcióra felkínált darabok mellett néhány olyan emléktárgy is felbukkan, amelyeket a Földön szerzett, köztük egy MTV VMA-szobrocska, és az asztronauta Elnöki Szabadság Érdemérme.

Aldrin, Michael Collins és Neil Armstrong 1969 júliusában merészkedett a Holdra a NASA Apollo-11 küldetésének részeként. Collins – a küldetés parancsnoki moduljának pilótája – az űrhajón maradt, miközben Armstrong és Aldrin a Hold felszínére léptek.

Aldrin az utolsó ma is élő Apollo-11-tag – Armstrong 2012-ben, Collins pedig 2021-ben halt meg. A küldetés 53. évfordulója ma, azaz július 20-án van.

Forrás: People


A figyelmetekbe ajánljuk