bob dylan
Getty Images Hungary

Több millió fontért árverezték el Bob Dylan legendás lemezét

Bob Dylan lemeze rekordáron, 1,5 millió fontért (717 millió forintért) kelt el a Christie’s aukcióján.



A korongon a sztár egy régi klasszikusa, a Blowin’ In The Wind új verziója hallható, amelyet Dylan 2021 márciusában vett fel T Bone Burnett-tel, akivel hosszú ideje dolgozik együtt.

Szent érzés volt. Mindig szent érzés, ha Bobbal játszom

– mondta el Burnett a BBC-nek.

A londoni licitálás megközelítőleg négy percig tartott, és sokkal magasabb áron sikerült eladni, mint ahogyan azt előzetesen az aukciósház felbecsülte. Az újdonsült tulajdonos nevét pedig egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét, így jobb hangminőséget, tartósságot ígér, mint a vinyl.

Burnett, aki segített a kifejlesztésében, a bármilyen hagyományos lemezjátszón lejátszható lemezt a hangzás csúcsának nevezte. Mivel egyetlenegy darab készült, egy tehetős Dylan-rajongó mondhatja majd magáénak a Blowin’ In The Wind új kiadását.

De másoknak is lehetőségük nyílt arra, hogy meghallgassák az új változatot, a Christie’s által rendezett különleges eseményeken Los Angelesben, New Yorkban és az aukció előtt Londonban is lejátszották a felvételt.

(LuxuryLaunches)

A figyelmetekbe ajánljuk