Részlet a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmből.

Hollywoodban a siker fokmérője egyértelműen a bevétel. A nagy stúdiók blockbusterei folyamatosan óriási összegeket termelő mozikat jelentetnek meg, amivel rendszerint leuralják a mozis piacot. Na de mégis mit várhatunk a 2023-as produkcióktól? Az alábbi cikkben öt olyan filmet mutatunk be, ami nagy valószínűséggel óriási bevételt fog termelni idei év során.


Mission: Impossible: Leszámolás – Első rész

Tom Cruise új Mission Impossible-mozija a 2023-as év egyik legnagyobb bevételt hozó filmje lehet. A franchise évek óta felülmúlja önmagát, és az éppen aktuális rész mindig több pénzt hozott a konyhára, mint az előző felvonás. A készítők nyilvánvalóan hasonló folytatásban reménykednek, azonban nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis az előző rész közel 800 millió dollárt termelt világszerte.

A kis hableány

A Disney élőszereplős remake-sorozata 2023-ban A kis hableányal folytatódik, és a klasszikus animációs musical újragondolása hatalmas potenciállal bír. Amikor a stúdió 2019-ben bemutatta az animációs filmek élőszereplős újragondolásait – az Aladdint és Az oroszlánkirályt –, mindkettő legalább 1 milliárd dollárt hozott.

Ez is érdekelhet: Ennek az 5 filmnek sikerült a legnagyobb bevételt termelnie 2022-ben

Halálos iramban 10.

Vin Diesel autós franchise-a az elmúlt években hatalmas sikert hozott az Universal számára, hiszen az utolsó öt film mindegyike legalább 700 millió dollárt termelt világszerte. A kilencedik epizód a világjárványnak köszönhetően a vártnál kisebb bevételre tett szert, és a mozi gyártási problémái is gondot okozhatnak. Ettől függetlenül a filmes szakemberek úgy gondolják, hogy a Halálos iramban 10. legalább 850 millió dolláros bevételre fog szert tenni.

Indiana Jones és a sors tárcsája

Harrison Ford utolsó Indiana Jones-szereplése segíthet abban, hogy franchise legújabb darabja komoly pénzügyi siker legyen. A Disney-nek nem lesz nehéz dolga a promócióval, hiszen a filmsorozatnak óriási rajongótábora van, akik garantáltan jegyet váltanak majd a mozira. Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága több mint egy évtizede 786 millió dollárt hozott, a stúdió fejesei pedig valószínűleg az új epizód esetében is kiegyeznének egy hasonló végeredménnyel.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia indítja a Marvel Moziverzum 5. fázisát. A 2023. február eleji bemutatónak nincs igazi konkurenciája, és nagy várakozás előzi meg, köszönhetően Jonathan Major Kang, a Hódító szerepében való megjelenésének. A Hangya-franchise sosem volt a Marvel fejős tehene, a második rész 622 millió dolláros bevételt ért el, de a sztoriban megjelenő egyre emelkedő tét és a Multiverzum-saga fontossága várhatóan alaposan fel fogja tornászni a Kvantumánia számait. A 700 millió dolláros bevételt viszonylag könnyen elérheti, míg a 800 milliós határt akkor fogja tudni megugrani, ha a sztori kifejezetten erősre sikeredik.

Forrás: ScreenRant

A figyelmetekbe ajánljuk