Egy részlet az Avatar 2-ből.
20th Century Studios

Hatalmas a várakozás: rekordközeli nézettséget hozott az Avatar 2 első előzetese

James Cameron Avatar: A víz útja című filmjének első trailere hatalmas érdeklődést váltott ki, amikor hétfőn debütált az interneten, miután a hétvégén kizárólag a mozikban játszották.


A Disney és a 20th Century szerint a teaser az első 24 órás online ablakot 148,6 millió megtekintéssel zárta, ebből 23 millió csak Kínából érkezett. Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó nézettségi szám nem csak a hivatalos Youtube-csatornára vonatkozik, hanem az összes közösségi média felületre, ahol megosztották a videót.

Az Avatar második része ezzel az eredményével megelőzte a legutóbbi Csillagok háborúja-filmeket, beleértve a Star Wars: Skywalker kora című mozit is.

Az Avatar 2 YouTube-on és a közösségi médiában mért nézettségébe nem számít bele az a több millió ember, aki a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film előtt nézte meg a teasert a nagyvásznon, amely elképesztő, 187 millió dolláros amerikai és közel 450 millió dolláros nemzetközi premierrel nyitott.

Ami a teaserek egyéb összehasonlításait illeti, a Halálos Iramban 9 202,7 millió online megtekintést ért el az első 24 órában; a Fekete özvegy 116,8 milliót; a Hihetetlen család 2. 113,1 milliót; és a már említett Skywalker kora 112,4 milliót.

Cameron új filmje – amely december 16-án kerül a mozikba – a Sam Worthington által alakított Jake Sully és Zoe Saldana által játszott Na'vi Neytiri visszatérését állítja a középpontba.

A visszatérő sztárok közé tartozik még Sigourney Weaver és Stephen Lang , a nagynevű újoncok között pedig megtaláljuk Vin Dieselt és Kate Winsletet is.

A 2009-ben bemutatott Cameron-film, az Avatar minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje a világ jegypénztárában, 2,84 milliárd dollárral.


Forrás: Hollywood Reporter

A figyelmetekbe ajánljuk