Anna hercegnő.
Getty Images

Anna hercegnő 3 szóval intézte el a rá támadó fegyveres merénylőt

Sokan talán nem emlékeznek arra az ijesztő jelenetre, amikor 1974-ben fegyverrel próbálták elrabolni Anna hercegnőt. A királyi család egyik legvagányabb tagja azonban hidegvérrel kezelte a szituációt.


Az akkor huszonhárom éves Annára egy Ian Ball nevű férfi fegyverrel támadt rá, miután megállt a kocsijával a hercegnőt szállító autó előtt a londoni The Mallon, miközben a „királyi karaván” a Buckingham-palotába tartott.

Anna hercegnő az első férjével, Mark Phillipsszel, Jim Beaton rendőrtiszttel és udvarhölgyével ült az autóban az incidens kezdetekor.

Ball szinte azonnal elkezdett lövöldözni, sajnálatos módon többeket is eltalált, például Beatont, illetve egy újságírót is. Az merénylet során szerencsére senki nem szenvedett halálos sérüléseket.

Ez is érdekelhet: Sarolta hercegnő örökölheti ezt a legendás címet a jövőben

A fegyveres támadónak az volt a terve, hogy elrabolja Annát, és 2 millió fontos váltságdíjat követel majd a családtól. Ennek megfelelően Ball felszólította a hercegnőt, hogy azonnal szálljon ki az autóból, Anna azonban egy megdöbbentően laza mondattal rendezte le a dolgot.

Not bloody likely (nem valószínű)

– mondta már-már flegmán Anna hercegnő.

A férfi érthető módon megdöbbent a nem szokványos válasz miatt, az akciója pedig nem tartott sokáig, hiszen egy éppen arra sétáló volt bokszoló, Ronnie Russel egy jól irányzott ütéssel padlóra küldte Ballt.

Anna hercegnő és férje szerencsére sérülés nélkül megúszták az esetet, Ian Ballt – aki később bűnösnek vallotta magát gyilkossági kísérlet és emberrablás vádjában – letartóztatták, de mivel skizofréniával diagnosztizálták nem a börtönbe, hanem a Broadmoor kórházba került, ahol a mai napig tartózkodik.

Forrás: Mirror

A figyelmetekbe ajánljuk