Lula Goce spanyol származású művésznő falfestményei New Yorktól Azerbajdzsánon át a svéd Kristianstadig feldobják a köztereket.


A spanyolországi vigói székhellyel rendelkező Lula Goce festőművész az üres falakat műalkotásokká alakítja, amelyek gyermeki rácsodálkozást, valamint növekedést, fejlődést ábrázolnak.

Falfestményein fotórealisztikus serdülőkkel, és idősebb nőkkel egyaránt találkozhatunk. Az alakok körül virág- és szőlőtőkék tekeregnek. A növények közül gyakran apró lények bukkannak elő, a nők kezében pedig összezsugorodott tájak nyugszanak.

A művek leggyakrabban finom tónusokkal ábrázolt gyerekekre összpontosítanak, akik vagy a távolba néznek, vagy mély álomba zuhannak éppen. Mindez derűs és álmodozó hangulatot kelt az utcákon elhaladó emberekben.

Goce online boltjában megtalálhatjuk alkotásainak nyomtatott verzióit, Instagram-fiókján keresztül továbbá követhetjük az új művek felbukkanását.

Forrás: Colossal

Friss

Getty Images

Hősi katona maradványaira bukkantak, aki Vezúv kitörésekor sietett a katasztrófa helyszínére

Olasz régészek egy 2000 éve, a Vezúv kitörésekor elhunyt katona maradványait azonosították, akiről úgy gondolják, hogy részt vett az idősebb Plinius által vezetett mentésben.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk