A Bloody Mary koktél az egyik legösszetettebb ital. Különleges ízvilága miatt az egész a világon rendkívül népszerű. A klasszikus, jelenleg hivatalosként elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand Petiot találta ki, magát az italt pedig 1921-ben készítette el először Párizsban.
Hozzávalók:
- 4,5 cl vodka
- 1,5 cl citromlé
- 9 cl paradicsomlé
- 2-3 öntet Worcestershire-szósz
- Tabasco-szósz, zellersó, bors ízlés szerinti mennyiségben.
Elkészítése:
Egy magas falu pohárba jégkockát teszünk, majd tegyünk kevés jeget a keverő pohárba is. Erre ráöntjük a vodkát, a fűszereket és a kétféle szószt, végül pedig a citromlevelet és a paradicsomlevet. Alaposan keverjük össze, majd a már előkészített, jéggel töltött, magas falú pohárba töltsük bele. Dekorálhatjuk petrezselyemzölddel, olívabogyóval, de a leghíresebb zellerszár.