A Bran kastélyban különleges oltási tervvel készültek.


A romániai Bran kastély (magyarul A tölcsvári kastély), mely széles körben ismert Drakula lakhelyének inspirációjaként, tűkkel várja idén az érdeklődőket. A tűk ezúttal nem horror játékok, beoltják a látogatókat.

"A családommal jöttem meglátogatni a kastélyt, és amikor megláttam a plakátot, összeszedtem a bátorságomat és beleegyeztem, hogy beadjam az oltást"

─ nyilatkozta egy 39 éves mérnök.

Azok, akik beadatják az oltást a különleges oltóponton, merészségüket és felelősségüket dicsérő bizonyítványt kapnak, amely azt ígéri, hogy a következő száz évben szívesen látják a kastélyban. Az oltás mellé ingyenes túra is jár a kínzókamrában.

A Kárpátok ködös völgyében fekvő Bran kastély a 15. századi havasalföldi fejedelem, Vlad Tepes nevéhez fűződik, akit Vlad the Impaler néven ismernek. Noha Vlad sosem tartózkodott ebben a kastélyban, Bram Stoker innen vette inspirációját a Drakula kastély leírásához 1897-es regényének megírásakor.

Románia kormánya a koronavírus ellen védelmet biztosító oltásokat huszonnégy órás maratonok keretében adja a lakosoknak olyan nagy helyszíneken, mint a Bukaresti Nemzeti Könyvtár, annak érdekében, hogy minél gyorsabban szerezhessen védettséget minél több állampolgár.

"Ezek a központok mindenkinek szólnak, aki meg szeretné kapni az oltást, de nincs kedve online időpontot egyeztetni"

─ mondta Beatrice Mahler, a Marius Nasta Kórház igazgatója.

Az ország 19 millió lakosából csaknem 3,6 millió román állampolgár kapott legalább egy oltási adagot. A hatóságok júniusig ötmilliót tűztek ki célul.

(Forrás: Science Alert)


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk