Túléltük a 2020-as évet, idén a fókusz a vírus lezárásán van – írja a Lurdy Ház sajtóközleménye. Ennek okán pedig a Lurdy adomány formájában támogatta a Semmelweis Egyetemet, azon belül is a COVID-ellátással összefüggő részleget. Mint írják, az oltás a megoldás, de az oltóanyagon kívül más eszközökre is szükség van, amiben most igyekeznek segíteni az egyetemet.

Fecskendők, tűk, sebészi maszkok, kesztyűk tucatjaival lett az intézmény ellátva, hogy a védőoltások beadása zavartalanul folyhasson.

Mint írják, a Lurdy Házban a 2021 mottója:

kihozni a legjobbat az adott helyzetből.

Ezért is kezdték egy nagyobb adománnyal az évet, hogy a vírushelyzetet ne csak a Lurdy, de lehetőség szerint mindenki talán egy kicsit gördülékenyebben vészelhesse át és minél hamarabb pontot tehessünk e fejezet végére. Ennek jegyében szánták ezt az összeget is a továbblépésre, a múlt lezárására.

A négymillió forintos adományt az egyetem alapítványa a betegellátáshoz és a betegágy melletti oktatáshoz is szükséges védőfelszerelések, valamint egyéb, a COVID-ellátással összefüggő és oltások beadásához nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére fordítja – árulta el Baumgartnerné Holló Irén, a Semmelweis Egyetem gazdasági főigazgatója, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumi tagja.

A Lurdy Ház néhány kérdést is feltett a járvánnyal kapcsolatban, és hogy mire is számíthatunk a közeljövőben.

A jelenlegi intézkedések mellett egy lefelé menő tendenciát figyelhetünk meg a COVID pozitív és COVID gyanús betegek számát illetően így, amennyiben ezen intézkedéseket fenntartják a megfelelő arányú oltások beadásáig, akkor elkerülhetjük a harmadik hullámot – tájékoztatott dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e egyáltalán még maszk nélküli hétköznapjaink, a rektorhelyettes úgy válaszolt, hogy míg a maszk a jelenlegihez hasonló módon nem fog a mindennapjaink része maradni, valószínűsíthető, hogy például egy influenza szezonban többen fogják, főképp zárt helyeken – ahol egy légúti fertőzés veszélye nagyobb – választani önként a maszk viselést, mint prevenciót.

Dr. Stephan Szakal ügyvezető és Zwichl Fanni marketing és kommunikációs vezető adták át szimbolikusan a Semmelweis Egyetemet képviselő dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettesnek és Baumgartnerné Holló Irén gazdasági főigazgatónak az adományt.


Related Articles Around the Web

Friss

Nicolas Lefaudeux

Az univerzum valójában egy önmagát tanulmányozó mesterséges intelligencia?

Microsoftnál dolgozó fizikusok úgy gondolják, hogy az univerzum egy önállóan tanuló gép.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk