Csütörtök reggel Szent-Györgyi Albert szavait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy néha egy jól feltett kérdés is számtalan válasszal bírhat.


Probléma – kérdés – felelet

A nap idézete Szent-Györgyi Alberttől

Hamu és Gyémánt

A C-vitamin mögött álló történet

Szent-Györgyi Albert elmesélése alapján, egyik este paprikasalátát kapott vacsorára feleségétől, ám a tudós ezt nem akarta megenni, így arra hivatkozott, hogy az ételt el kell vinni a laboratóriumba, hogy megnézze, van-e benne C-vitamin (Szent-Györgyi ekkora már bebizonyította, hogy a hexuronsav és a C-vitamin ugyanaz az anyag – a szerk.)

Bár az indok csak kegyes hazugság volt, a később Nobel-díjassá vált kutató meglepődve tapasztalta, hogy a paprikában jelentős mennyiségű C-vitamin van – alig egy hét múlva másfél kilónyi C-vitamin volt a kezében.

Friss

Egy vagyont spórolhatunk, ha elhagyjuk ezt a három szokást

Mindannyian álmodozunk luxusutakról, tengerentúli kirándulásról, vagy éppen egy saját otthonról, családról. Ehhez mind pénz kell, és a legtöbbünknek, de nem egyszer a jómódúbb embereknek is spórolni kell rá. A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt ez hatványozottan fontos, így az alábbiakban bemutatunk néhány olyan dolgot, amelyek mellőzésével nem kevés pénzt takaríthatunk meg.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk