Emellett egész éves eseménysorozat is várható az uralkodó tiszteletére.

2022. júniusára készülnek a britek, hogy megünnepeljék II. Erzsébet királynő hetvenéves uralkodását. Erzsébetet nem csak hazájában tartják számon rekorderként, hanem egyben a világtörténelem leghosszabb ideje regnáló női uralkodójának számít.

A királynő – aki 69 éve, édesapja, VI. György király halála után lépett trónra – az uralkodás nagy-britanniai hosszúsági rekordját már 2015. szeptember 9-én megdöntötte. Ezt a rekordot addig a napig üknagymamája, az 1901-ben, 82 évesen elhunyt Viktória királynő tartotta 63 évvel, hét hónappal és három nappal..

A hírek szerint jövőre egész éves eseménysorozattal köszöntik a királynőt, a királyi család tagjai országjárással emlékeznek meg Erzsébet 1952-es trónra lépésére. A jubileumi év csúcspontja lesz a június 2-5 közötti hosszú hétvégére tervezett ünneplés élőkoncertekkel, zászlós díszfelvonulással, utcabállal.

II. Erzsébet királynő a negyvenedik uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmos 1066-ban megszerezte az angol trónt, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő ezen a trónon. A királynő jövőre már 96 éves lesz, a platina évfordulóját azonban már Fülöp nélkül tölti majd, ahogy tette azt idén is, amiről itt írtunk részletesen


Friss

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4+1 élelmiszer, ami csökkentheti a koleszterinszintet

A szívbetegség a világ vezető halálozási oka. A magas koleszterinszint - különösen a „rossz" LDL - összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük elengedhetetlen a megfelelő étrend. Íme, 5 olyan élelmiszer, amely csökkentheti a koleszterinszintet és enyhíti a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk