McDonald's hamburger és sültkrumpli

Van olyan hely, ahol már a McDonald's-ban is elkölthetjük a kriptovalutánkat

Bővül a piac.

Biztos sok Bitcoin-tulajdonosban megfogant a gondolat, hogy olyan hasznos dolgokat is vásárolna a kriptovalutájával, mint mondjuk egy csirkefalatka. Az álom most már valósággá vált, hiszen a McDonald's a hét elejétől elkezdte elfogadni a bitcoint, mint fizetőeszközt. Ehhez csupán Salvadorba kell utazni.

Az országban ugyanis a világon elsőként elfogadták a bitcoint is hivatalos fizetőeszközként az amerikai dollár mellett.

Unsplash/Bermix Studio

Aaron van Wirdum, a Bitcoin Magazine újságírója kapott is az alkalmon, és megnézett magának egy McDonald's-ot; élményeit pedig Twitteren osztotta meg.

Most mentem be egy Salvador-i McDonald's-ba, hogy megnézzem, fizethetek-e a reggelimért bitcoinnal, és biztos voltam benne, hogy nemet mondanak. De láss csodát, kinyomtattak egy QR-cédulát, ami egy Lightning-számlát tartalmazó weboldalra vezetett, és már élvezhetem is a hagyományos reggelimet.

Ahogy a Dazed írja, a bitcoinnal Salvador összes, 19 McDonald's-helyszínén lehet vásárolni – valamint ételt rendelni –a kaliforniai székhelyű OpenNode fizetési eszközén keresztül, amely partnerséget kötött a gyorsétteremlánccal.

A cég egyébként le is uralta Salvadort két hónap alatt: digitális pénztárcákkal, a mobilhálózat-üzemeltetőkkel, nagy- és kiskereskedőkkel, a biztosítókkal, ipari cégekkel és a gyorséttermekkel is szerződést kötöttek.

Azonban nem minden megy olyan zökkenőmentesen, mint a hamburgervásárlás: a változásokat sok helyen tiltakozások követték, és a bitcoin ellenzői a pénzmosástól is tartanak, miután Nayib Bukele elnök sietve, alig néhány hónap alatt vezette be az új fizetőeszközt.

Ráadásul a kriptovaluta tárolására szolgáló kormányzati alkalmazás is összeomlott néhány órával a várva várt bevezetés után, és több órára leállt a szerverkapacitás növelése után – ez még a valuta globális árfolyamának zuhanását is előidézte.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk