Képek egy már célba ért hajó fedélzetéről

Képek egy már célba ért hajó fedélzetéről

A Rozália is teljesítette a 2022-es Kékszalagot, meséltek élményeikről és sok fotót is küldtek a fedélzetről.Újabb boldog célba érkezővel sikerült beszélnünk. Gyenei Gyöngyvér felelt többek között a Rozália hajó grószshotjának (nagyvitorla) kezeléséért. Izgalmas versenyen vannak túl, ezzel a Mannschafttal és ezzel a vitorlázattal először versenyeztek, ezzel együtt 23 és fél óra alatt beértek. Hölgyek hárman voltak a fedélzeten a két férfi mellett, ezért masszívan kivették a részüket a melóból. Nagy havária nem történt, nem vesztettek el semmit a Balatonban, legfeljebb néha a kötelek gubancolódtak össze.

Külön érdekesség, hogy 2022-re egy fiatal lányt is „igazoltak”, ő volt a mindenes, hordta körbe az ételt, italt, illetve ő szaladt, ha bárkinek óhaja volt. Ez tudatos választás volt a csapat részéről, az ő kisebb testsúlya ugyanis nem borította fel a hajó egyensúlyát. Volt olyan helyzet, amikor kis túlzással „pisszenni se volt szabad”, hogy a hajóval pont eltalálják azt a dőlésszöget, amivel kis szélben is lehetett haladni.

Gyenei Gyöngyvér elmondta, étel-ital volt elég a fedélzeten, főleg alkoholmentes sör, kávé és víz fogyott, illetve összesen 3 szendvics fejenként. Mivel nem tudták, mikor érnek a célba, túltöltekeztek, így egész hétvégén azt fogják enni, amit a hajóra készítettek.

Összességében nagyon elégedettek az eredménnyel, élvezték, jövőre mindenképp visszatérnek, de most jól fog esni a pihenés.

A Rozália legénysége szuper képgalériát is küldött nekünk, ez az alábbiakban tekinthető meg.

HG Media

A figyelmetekbe ajánljuk