Jeff Bezos

Jeff Bezos

Hollandok tojásokkal tervezik megdobálni Jeff Bezos hajóját

A milliárdos megajachtjának tengerre bocsájtásához részben le kell bontani egy rotterdami hídat, a helyiek nem hagyják ezt annyiban.


Az egész akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy Jeff Bezos hatalmas, 127 méter hosszú megajachtját megpróbálták tengerre bocsájtani. A rotterdami Koningshavenbrug, más néven De Hef híd alatt kell áthaladnia, azonban a vitorlás árbocai túl magasak ahhoz, hogy a híd alatt áthaladjon. Ez azt jelenti, hogy a hidat részben le kell bontani.

Bár a lebontást a Bezosnak vagy a hajót gyártó Oceancónak kellene kifizetnie, a rotterdamiak továbbra is dühösek az egész helyzet miatt. Egy férfi úgy döntött, hogy amolyan közös akciót tervez a város lakóival karöltve a milliárdos hajója ellen, Facebookon pedig szervezett is egy eseményt gyorsan azzal a céllal, hogy záptojásokkal szórják majd meg a világ legnagyobb, szórakozásra tervezett megajachtját, amikor az áthalad Rotterdamon.

Közel 3000 ember mondta, hogy részt vesz az eseményen, és még közel 10 ezren jelölték meg magukat érdeklődőként. Persze, mint azt bárki tudja, aki valaha is próbált már összejövetelt szervezni a Facebookon, ezek a számok valószínűleg nem jelentenek feltétlenül tényleges részvételt. De ki hagyna ki egy ilyen ritka lehetőséget?

Üzenetük igencsak egyszerű, ha megvédeni nem is feltétlenül tudják a hídat, legalább alaposan megdobálják záptojásokkal Bezos óriáshajóját.

Rotterdamot a rotterdamiak építették a romokból, és nem szedjük szét egy megalomán milliárdos falloszszimbólumáért. Legalább is harc nélkül semmiképp.

(Forrás: Jalopnik)


A figyelmetekbe ajánljuk