Alice Határországban

Alice Határországban

Dél-Korea után Japán is kap egy nagy lökést a Netflixen

A Squid Game sikere megdobta a japán Alice Határországban japán Netflix-sorozat számait is, egy halom új japán sorozat fog érkezni a jövőben.


A Squid Game óriási sikere nem csak a régóta minőségi dél-koreai film- és sorozatgyártásra irányított nagyobb figyelmet, de a térség többi országának mozgóképes felhozatalára is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a túlélőjátékos széria után a legnézettebb tartalmak közé került a Netflixen a japán Alice Határországban is, egy évvel azután, hogy megjelent.

Ezt érzékelve a streamingóriás úgy döntött, hogy a jövőben sokkal több pénzt és energiát fektet majd a Japánból érkező filmekre és sorozatokra is. Egyrészt sokkal több pénzt tervez nagyjátékfilmekre költeni, másrészt bejelentette tervét arra is, hogy a jövőben további 50 új japán szériával bővíti majd kínálatát a jelenleg a platformon elérhető 90 mellett.

Japán egyébként streamingfronton a legnagyobb piac az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a Netflix márciusban be is jelentette, hogy helyi produkciók számára stúdióhelyiséget nyit az országban. Nem tudni, hogy mennyit tervez költeni japán tartalomra a cég, de dél-koreai tartalomra 500 millió dollárt költött idén, szóval valami hasonló mértékű befektetésre számíthatunk évente Japánban is.

(Forrás: Variety)


A figyelmetekbe ajánljuk