Pletykák Viktória királynőről és 9 cool dolog az interneten

Pletykák Viktória királynőről és 9 cool dolog az interneten

Újabb hét, újabb érdekességek a világhálón. Megtudhattuk például, hogy milyen lehetett valójában Viktória királynő, hogy miképp néznek majd ki Ázsia felhőkarcolói a jövőben, valamint, hogy a drága alapanyag nem egyenlő a finom étellel.

Ázsia felhőkarcolói a jövőben

Óriási gazdasági és infrastrukturális fejlődés zajlott le az utóbbi időben Ázsia különböző országaiban. De vajon hogy néznek majd ki Kína, Japán vagy épp Malajzia metropoliszai a következő tíz évben? Megáll a fejlődés, vagy továbbra is megállíthatatlanul haladnak majd előre? A fenti videóból kiderül.

Lépcsők a mennybe

Haikū-lépcső vagy Haikū-létra a hivatalos neve, de szoktak a mennyekbe vezető lépcsőként is hivatkozni arra a 3922 lépcsőfokból álló túraútvonalra, amely a Hawaii-szigeten, az Oahu Ko'olau hegyvonulaton húzódik. A terület a Kahili virágról kapta a Haikū nevet, nem a japán költészeti műfajra utal.

Tánc a sivatagban

Gyönyörű sivatagi táncot láthatunk a namíbiai Dead Vleiben. A kísérteties és látványos terület lehetne akár a világ nyolcadik csodája is, jelentése: halott mocsár (az angol dead és az afrikaans vlei szóból ered). A területen egykor egy óriási mocsár terült el, ami napjainkra egy kiszáradt, fehér agyagpalás térséggé alakult, amelyet a világ legmagasabb homokdűnéi vesznek körül. Itt lejtett lenyűgöző táncot Chelsea Kauai és Sam Kolder.

Hongkongi zavargások

1967-ben, az akkor még brit gyarmatként szolgáló Hongkongban egy munkaügyi vita odáig eszkalálódott, hogy végül az egész városban zavargások törtek ki. A lakóknak végül több mint egy éven át kellett a tomboló városállamban élniük, ami végül a Hongkongot átalakító reformhullámhoz vezettek. Tsang Yu-Hung gimnazista volt a zavargások idején, az ő történetét ismerhetjük meg a Vice egyik legújabb videójában.

Drága alapanyagok = mennyei étel?

Az ételek finomsága valóban attól függ, hogy milyen drága alapanyagokból készítjük el? A fenti videóból kiderül!

Érdekességek Viktória királynőről

Ahogy a viktoriánus korszakot tévesen a szerénység időszakaként ábrázolják, úgy a brit monarchiáról – egészen pontosan Viktória királynőről – is hasonlóan hibás információk szivárogtak ki. Rengeteg őrült történet kering a királyi családról, amelyek közül a legismertebbek a viktoriánus gyászszokásokhoz és a Viktória által felállított normákhoz kapcsolódnak. A királynő puritán jelleme ellenére például nagyon is szerette az erotikát, és csodálta a meztelen emberi alakot.

A város alatt

Fentebb már beszámoltunk az Ázsiai felhőkarcolók fejlődéséről, de vajon milyen érzés lehet az épületóriások között élni? Bár pontosan nem tudjuk megmondani, de ez a Hongkongban készült kép valamennyire sejteti velünk az érzést.

Azok a nyári esték

Ebben a rendkívül szélsőséges és esős időjárásban igazi szívfájdalom a fenti felvétel, ahol egy fülledt, nyári estének lehetünk szemtanúi. A videót Mykonoson, Görögországban készítették.

Drága japán finomság

Japánban az emberek évezredek óta fogyasztanak angolnát. Az unagi, vagyis az édesvízi japán angolna többe kerülhet, mint a kékúszójú tonhal. Mi lehet ennek az oke? A Business Insider videójából kiderül.

Lélegzetelállító alkotás

A fiatal képzőművész, Adrien Miller művei és tehetsége egyaránt lenyűgöző. Egy timelapse videón pedig megcsodálhatjuk alkotásának folyamatait.

A figyelmetekbe ajánljuk