Életre kelt ókori művészet és további 9 cool dolog az internetről
Az előző héten ismét részesei lehettünk az internet legérdekesebb felfedezéseinek: megtudhattuk, hogy mi történne a Földdel, ha az egész arannyá változna, hogy csecsemők látása teljesen eltér az eddig gondoltaktól, valamint, hogy a férfiak a 19. században rendkívül óvták a bajszukat.


A Greeks at War azaz Görök a háborúban című animációt a Panoply vállalat készítette aMinden katonának van egy története című kiállításhoz. A videóban láthatjuk, ahogy az ókori görög vázák mintái életre kelnek és valóban mesélni kezdik réges-régi történetüket.

Varázslatos sütemények

Nyerj bepillantást miképp készülnek el a cukrászok mestermunkái! A „gyorstalpaló" videóban megtudhatunk apró titkokat a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Egy kis divat

Alig egy héttel ezelőtt mutatta be a Versace a 2021-es őszi-téli kollekcióját. A látványos és nem mindennapi show – ami a márkától egyáltalán nem váratlan – a világ legismertebb modelljeit sorakoztatja fel. A kifutón láthatjuk Gigi és Bella Hadidot, Irina Shayket és Kaia Gerbert.

Pisai ferde torony másképp

Youtube

A pisai ferde tornyot eddig csak kívülről csodálhattuk meg, a megannyi humoros kép az építménnyel már-már legendás. Most azonban belülről tekinthetjük meg a toszkán város nevezetességét.

Bukfencező helikopter

Ez a lélegzetelállító mutatvány az egyik legritkább látványosság, amit helikopterrel valaha csináltak. Ugyanis nem sok olyan helikopter létezik, amely alkalmas a műrepülésre.

Tökéletes idő a siklóernyőzéshez

És ha már repülés – elképesztő videót osztott meg egy magyar siklóernyős csapat a tavasz első suhanásáról. A sportággal kapcsolatban fontos tudni, hogy ez az évszak a legalkalmasabb az űzésére, ilyenkor ugyanis még nincs olyan sok madár az égen, akik megzavarhatnák a repülést.

Babaként tekinteni a világra

Senki sem emlékszik, milyen lehetett újszülöttnek vagy egészen apró gyermeknek lenni, ennek köszönhetően pedig elfelejtettük, hogy a látásunk koránt sem volt olyan, mint felnőtt korunkban. A következő videóban átérezhetjük és megtudhatjuk hogyan látnak a kisbabák. A fejlődés lehengerlő.

Ha a világ arannyá változna

Vajon milyen lenne, ha Földünk arannyá változna? Jó lenne az nekünk egyáltalán? Az In a Nutshell nevet viselő Youtube-csatorna legújabb videójában erre a kérdésre is választ kapunk.

Tradicionális magyar esküvő 1931-ben

Nem mindenhol volt etalon a fehér ruha! A felvételen egy 1931-es esküvőnek lehetünk szemtanúi, ahol a díszesen öltözött nők készülődnek az eseményre és készítik elő a menyasszonyt az egyházi szertartása, utána pedig egy hatalmasat mulatnak.

A bajuszok védelmében

Wikipédia

A 19. században Európa-szerte dübörgött a bajusz divat, mely az élet több területén okozott megannyi problémát a viselőknek. A teázó angol férfikat különösen dühítette a bajusz és a tea találkozása. Hiszen a forró ital leolvasztotta az arcszőrükön lévő viaszt, melyet a formázáshoz használtak. Ennek megakadályozására pedig előálltak a bajuszbögrével, ami a maga korában rendkívül népszerű eszköz volt.

A figyelmetekbe ajánljuk