Kötelező lesz megadni a születésnapunkat az Instagramon, vagy búcsút inthetünk az oldalnak
A jó cél érdekében történik az adathalászat.

A Facebook tulajdonában lévő Instagram hétfőn bejelentette, hogy a jövőben a felhasználóknak meg kell adniuk a születési adataikat – írja a Mashable.

Ha mindezt nem teszik meg, akkor nem fogják tudni használni a közösségi oldalt.

Az Instagram közleménye szerint, néhányszor kiküldenek majd egy figyelmeztetést, hogy a felhasználók szolgáltassák be a születésnapjukat, hogy a továbbiakban is használni tudják a platformot.

Ráadásul kicselezni sem lesz egyszerű az adatgyűjtést, mivel az Instagramnak komoly tervei vannak a hamis adatokkal trükközőkkel.

Felismerjük, ha egyesek rossz dátumot adnak meg, és új rendszereket fejlesztünk ki ennek kezelésére

– figyelmeztet a vállalat.

Ahogy azt nemrég megosztottuk, mesterséges intelligenciát használunk arra, hogy megbecsüljük, hány évesek a felhasználók.

– írják.

Instagram sz\u00fclet\u00e9snap

Facebook

Tehát az Instagram által használt mesterséges intelligencia az arc és a posztok (például születésnapi fotók) alapján elkezdi kiszűrni a korukat letagadókat.

A lépés jó oldala, hogy a közösségi oldal ezzel védené a fiatalokat. Ahogy mi is megírtuk, bár hivatalosan az Instagramra csak azok a felhasználók regisztrálhatnak, akik már betöltötték a 13. életévüket, ezt mégis bárki megkerülheti, aki fiatalabb ennél. Az USA törvényei szerint azonban egyetlen 13 év alatti gyerek sem lehetne a platformon – ezért még egy gyerekbarát közösségi oldalon is dolgozik a cég.

A mostani közlemény szerint is a fiatalok védelme a cél, és hogy az olyan hirdetések ne érjék el a gyerekeket, amelyek nem nekik való.

És itt jön az árnyoldala a dolognak:

az Instagram gyorsan el is ismerte, hogy az új irányelvekből nekik is haszna származik.

A felhasználók születésnapjának ismerete abban is segít, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg.

– írják. Azaz a kiterjedtebb adathalászatnak köszönhetően személyesebb hirdetésekkel is bombáznak majd minket.

A már megadott dátumon egyébként nem lehet a későbbiekben változtatni, és ha azt gondolnánk, hogy legalább nem felejtjük el a barátok születésnapján, nagyot tévedünk: az információt az Instagram nem teszi nyilvánossá.


A figyelmetekbe ajánljuk