A forró csokoládé sokak kedvence, bár elsőre akarva-akaratlanul azt gondolnánk, hogy az a gyerkőcök itala. Ez azonban hatalmas tévedés, pláne, ha egy kevéske alkohollal fűszerezzük a még ünnepibb hangulat kedvéért.
A téli, főleg az ünnepi időszak közkedvelt alkoholos forró italai többnyire a forralt bor és a puncs. A rummal vagy whiskey-vel megbolondított forró csoki azonban biztos, hogy a legmakacsabbakat is meggyőzi arról, hogy ez bizony az idei szezon itala.
Hozzávalók
- 1/2 dl rum/whisky
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 rúd fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Először hozzáadjuk a tejhez a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt azt egyveleget folyamatos kavargatás mellett felforraljuk. Ezt követően belekockázzuk az étcsokoládét és felöntjük a kiválasztott alkohollal. Végül addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Érdemes azonnal, persze egy kis óvatossággal fogyasztani!
via Player.hu