Hóborította Athén és további 9 cool dolog az internetről

Az internet továbbra is meglepő tényeket és érdekességeket rejtegethet számunkra. Múlt héten rábukkantunk egy különleges weboldalra, ahol virtuálisan autókázhatunk a nagy világban, láthattuk Leonardo DiCapriot és Jennifer Lawrence-t a kulisszák mögött, s szemtanúi lehettünk a legendás E.T. szereplőválogatásának is.


1. Megszületik Elliott

Talán még Steven Spielberg sem gondolta volna, hogy Henry Thomas ennyire meggyőző lesz. A kisfiúnak három perce volt megmutatni, hogy ő a legalkalmasabb Elliott szerepére, a meghallgatáson pedig lenyűgözően alakított. Spielberg csak ennyit mondott a casting után:

„Oké kölyök, tiéd a meló!"

2. Igazi jégkorszak

Facebook / Bruce Unruh

A rendkívül hideg időjárás ellenére, csodálatos fotót készítettek a chicagói kikötő világítótornyáról, amely a jég fogságában rekedt.

3. Autózz a világban 

A driveandlisten.herokuapp.com-nak köszönhetően a világ legnagyobb városaiban „autózhatunk". A virtuális kocsikázás igazi élmény lehet az unalmas hétköznapokban.

4. Dj Teremin

Persze ez csak vicc, a lemezlovas eredeti neve Mezerg, de könnyen adhatta volna magának ezt a nevet is, hiszen dalait ezzel a különleges hangszerrel, a tereminnel komponálja.

A teremin (vagy theremin) az egyik legelső elektronikus hangszer, amit 1918-ban talált fel Leon Theremin. Lényegét tekintve egy egyedi módon, rádióhullámok interferenciája által vezérelt analóg szintetizátor. Egyedülálló, hiszen gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész hozzáérne a hangszerhez.

5. Ilyen egy hollywoodi forgatás

Leonardo DiCapriot, Jennifer Lawrence-t és Himesh Patel láthatjuk játszani a Don't Look Up című politikai szatíra forgatásán. A filmet már tűkön ülve várja a közönség, hiszen hasonló szereposztással ritkán rendelkezik egy film. Az alkotásban feltűnik majd Meryl Streep, Cate Blachett, Chris Evans, Matthew Perry, Ariana Grande és Jonah Hill is.

6. Történelem első kézből

1977-ben interjút készítettek Florence Pannellel, aki 1868-ban született a viktoriánus kori Angliában. A beszélgetés során mesélt a nők életéről a viktoriánusi időkben, arról, hogy milyen volt szépségápolási üzletet alapítani, valamint párizsi életéről is. Az interjú során elárulta, hogy sosem ült repülőn, mert amikor először piacra dobták őket nem tűnt számára szimpatikus és megbízható közlekedési eszköznek.

Ijesztő belegondolni, hogy amikor született mindenhol lovas kocsik voltak és földig érő hosszú ruhák, majd szemtanúja lehetett annak is, ahogy az emberek a Holdra szálltak (1969).

Florence csak ennyit mondott:

„Minden megváltozott."

7. Életre kelt művészet

A Mystery Scoop csapata egy speciális animáció segítségével életre kelti a világ leghíresebb festményeit, ez idő alatt pedig elkalandozhatunk a történelem és a művészet világában.

8. A nagybetűs cukrászat

A modern cukrászat nagymesterei továbbra is olyan süteményekkel és tortákkal rukkolnak elő, amelyek láttán elakad az ember lélegzete. A gyönyörű, már-már művészeti alkotásokat szinte senkinek sincs szíve tönkretenni azzal, hogy elfogyasztja.

9. A szomorú igazság

Yuval Robichek egy izraeli származású illusztrátor, aki alkotásain keresztül szeretne görbetükröt mutatni az embereknek. Rajzai megmutatják, hogy milyen a valódi világ és kendőzetlenül az arcunkba nyomja a csúf igazságot.

10. Athén egy napra behavazott

Még a balkáni országokat sem kerülte el a hatalmas hideg. A görög fővárosban, Athénban is havazott, amit csodálatos drónfelvételekkel örökítettek meg.

A figyelmetekbe ajánljuk