elhagyatott vonat

Ide is csak félve lépnénk be – Európa legfélelmetesebb helyszínei

A Halloween elsősorban az angolszász országokban hódít, de itthon is egyre többen ünneplik valamilyen formában. A SlotsUp azonban egy jó kis listát készített Európa országainak leghátborzongatóbb helyeiről.

Ha valaki unná a tökfaragást, a beöltözést vagy a klasszikus halloweeni bulikat, akkor tökéletes lehetőség meglátogatni mondjuk a listán szereplő Istvántelki Főműhelyt, amely mára egy klasszikus vonattemető lett.

Istv\u00e1ntelki F\u0151m\u0171hely

Wikipédia

Az egykori vasútjavító főműhely Budapest IV. kerületében található. Az 1905. május 1-jén megnyitott műhelyről ma már elképzelni is nehéz, hogy valaha az ország egyik legfontosabb és legforgalmasabb létesítménye volt a mozdonyok számára. A csarnokok nagy részét lebontották, a megmaradt részeket pedig benőtte a gaz.

Istv\u00e1ntelki F\u0151m\u0171hely

Wikipédia

Az első világháborúban élte fénykorát, majd a második világháború után (ahol súlyos károkat szenvedett) indult hanyatlásnak. Végül az Istvántelki Főműhely 1984-ben végleg bezárt, azóta pedig csak a természet formálja. Klasszikus szellemjárta hely, akinek van bátorsága, nézze meg a Magyar Vasúttörténeti Park szomszédságában található helyszínt.

Istv\u00e1ntelki F\u0151m\u0171hely

Wikipédia

A listán még számos más félelmetes helyszín közül lehet szemezgetni, aki külföldre tervez. Romániában természetesen Drakula gróf állítólagos kastélya, a Törcsvári kastély, míg Ukrajnában Csernobil szellemvárosa került fel.


A figyelmetekbe ajánljuk