
Meglepő, de ez a fűszer lehet a tökéletes pörkölt titka
A magyar konyhában a fahéj szerepe szinte kizárólag az édes ételekhez kötődik. Almás sütemények, túrós lepények és kompótok állandó kísérője, így hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez a fűszer nem feltétlenül cukros, hanem karakteres, fás, földes és kissé füstös aromájú – írja a Vince.
Más kultúrák már régen felfedezték a fahéj sós ételekben rejlő lehetőségeit. A portál emlékeztet, hogy az észak-afrikai, közel-keleti és dél-ázsiai konyhákban gyakran alkalmazzák húsételekben, ahol nem önmagában, hanem más fűszerekkel – például gyömbérrel, köménnyel vagy kardamommal – együtt használják.

Ha szeretnénk túllépni a hagyományos marhapörkölt világán, érdemes kipróbálni ezt az elsőre meglepőnek tűnő irányt. Néhány fahéjrúd a főzőlébe, egy kevés reszelt friss gyömbér, vagy akár egy páclé, amely fahéjat, borsot és chilit is tartalmaz, és máris új szintre emelhetjük a megszokott fogást.
Olvasd el ezt is!