Egy pohár Whisky.

Óriás a bárban: eladásra kínálják a világ legnagyobb whiskyjét

Az edinburgh-i székhelyű Lyon & Turnbull aukciósház ebben a hónapban egy 311 literes, 32 éves Macallan single-maltot árverez el The Intrepid néven.


A 1, 55 méteres üveg – amelybe a Macallan által 1989-ben lepárolt whisky került – 444 normál méretű üveg whiskynek megfelelő mennyiséget tartalmaz, ami okán hivatalosan is a világ legnagyobb palackja.

Ezt a megnevezést a Guinness World Records tavaly ősszel, nem sokkal a The Intrepid palackozását követően hivatalosan is megerősítette. A korábbi rekordot, amelyet a The Famous Grouse skót márka tartott, 83 literrel verte meg.

Bármilyen nagy is a palack, nem volt elég nagy ahhoz, hogy a két hordóból származó összes whisky elférjen benne. A maradékot a The Spirits Business szerint egy korlátozott számú, 12 palackos készlet elkészítéséhez használták fel.

Biztos vagyok benne, hogy világszerte jelentős érdeklődés övezi majd a The Intrepid árverését, egy egyedülálló gyűjteményt, amelynek élén a hihetetlenül magas, 5 láb 11 hüvelyk (1,55 méter – a szerk.) magas rekordot tartó palack áll"

– közölte a weboldal.

Az Intrepid május 25-én kerül árverésre. A Lyon & Turnbull még nem közölt eladási becslést, de egyesek szerint ez lehet a legdrágább üveg whisky, amelyet árverésen értékesítettek. Ez a rekord jelenleg egy palack Macallané, amely 2018-ban 1,5 millió dollárért (536 millió forint) kelt el.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk