szánkó

A Magyar Formatervezési Díj diákmunka kategóriájának néhány díjazottját mutatjuk be, amiket idén a járványhelyzet miatt csak online lehet megtekinteni.


A válogatásunk teljesen szubjektív, a számunkra kedves darabokat emeltük most ki, de a online itt az összes pályamunkát megnézhetitek.

SLÉ rétegelt lemez szánkó

sz\u00e1nk\u00f3

designhet.hu

A pillanat megéléséről szól a SLÉ rétegelt lemez szánkója, Miklósi Ádám munkája, amely a Magyar Formatervezési Tanács különdíját nyerte el. Harmonikus, egyszerű, minimalista stílusa megragadó.

​TILT karfás és karfa nélküli székek

tilt sz\u00e9kek

designhet.hu


Planbureau, azaz Lakatos Dániel egyedi kollekciójának alapgondolatát a konferenciákon, éttermekben nagy tömegben elhelyezett székek látványa adta. Majd úgy döntött, az uniformizált összkép helyett, a természetben is megfigyelhető apró eltérésekre fókuszál a kialakításnál. A székek ezért nem csak ülőalkalmatosságok, hanem a design megtestesült formái. Finoman íveltek, és a téglalap alakzatát követik.

​A kékfestés új dimenziói

k\u00e9kfest\u00e9s

designhet.hu


Az egyik munka, amin mindenképp fennakad a szemünk, Tóvaj Rozália A kékfestés új dimenziói címet viselő projektje. A mintarendszerek jelenkori adaptációja a kékfestő dúcokat idézik meg: a modern, 3D nyomtatással létrehozott „szemek" megkapó térhatásokat idéznek meg.

​Illan függőlámpa

ian f\u00fcgg\u0151l\u00e9mpa

designhet.hu


Egyedisége, könnyedsége, újszerűsége ragadja magával Horváth Zsuzsanna Illan függőlámpája (a Termék kategória díjazottja), amely úgy lóg a plafonról, mintha valami óriás trombita- vagy flamingóvirág volna.

Aura adaptív hangrendszer

aura hangrendszer

designhet.hu

Kókai András terve az innovatív akusztikai technológia segítségével megvalósított rendszer. Az egyedi design a zenehallgatás új dimenzióját ígéri. A magányos és a társas zenehallgatás mellett arra is alkalmas, hogy egyazon térben több hallgató egymástól eltérő zeneszámokat hallgathasson akár a külvilágot teljesen kizárva- tehát a szépség mellett a praktikum is fontos szempont volt a kialakításnál.

A figyelmetekbe ajánljuk