Ma vagy holnap? Mikor lesz fizetős a parkolás és mi van, ha már ma kaptunk egy büntetést? Egy kis magyarázat az újrainduló fizetős parkolásról.

Az ingyenes parkolás bevezetésével olyanok is autóba ültek az elmúlt hónapokban, aki egyébként nem szoktak. Nem törünk pálcát senki felett, többek között e cikk írója is sokszor elcsábult. Ha a bűntudat a „felesleges" benzinégetésért nem rettent vissza, a fizetős parkolás biztosan. De hogy is van ez?

A lényeg: a törvény nem fogalmazott egyértelműen, ezért néhány budapesti kerületben már ma visszaállíthatták a fizetős szolgáltatást. De még nem büntethetnek! A hivatalos tájékoztatás szerint, Miniszterelnökségi Sajtóiroda index.hu portálnak adott válaszában éjfélig biztosan türelmi idő van. Azaz ne ijedjünk meg a piros csomag láttán, ne húzzuk fel magunkat, legfeljebb egy figyelmeztetést kaphatunk.

Friss

Getty Images

24 millió forintért vásárolták, most 24 milliárdért kelhet el egy Botticelli-festmény

A firenzei reneszánsz egyik legfontosabb művésze volt Michelangelo és Leonardo da Vinci mellett, ezért nem véletlen az óriási összeg, amit a jó minőségű, hibátlan állapotú alkotásáért kínálhatnak majd.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk