Így használhatod Facebook újítását, a hangemojikat
A Facebook pár hete jelentette be a Messenger egyik legújabb és legfurább frissítését. A cég úgy gondolta, hogy már nem elég az amúgy is bőség zavarában úszkáló felhasználóknak „sima" emojikat használniuk, melléjük hangot is kell társítani.

Így született meg a Soundmojis, azaz a „hangemoji", amelyek segítségével egy tucatnyi hangulatjel mellé hang is társul, hogy a beszélgetőpartner biztosan tudja, mire is gondoltunk. Vagy éppen halálra idegesítsük vele.

Ha például egy tapsolós emojit küldünk, egy igazi hangorkán fogadja majd a címzettet, a sírva nevetős fejnél pedig egy sitcomokból jól ismert nevetés.

Az újdonság már sok helyen elérhető, itthon azonban még nem jellemző, hogy ezzel zargatnánk a másikat. Mivel a Soundmojis egyre több helyen fog megjelenni, ezért a Mashable gyors bemutatta, hogyan találhatjuk meg a frissítést.

1. Természetesen engedélyezni kell a Messengernek, hogy hozzáférhessen a mikrofonhoz.

2. Rákattintunk a szerencsésre, akinek a hangos emojikat szeretnénk küldeni.

3. Rákattintunk a jól ismert mosolygós fejre, majd az újonnan megjelent hangszóróra.

Facebook/Messenger

4. A hangszóró ikonra kattintva a már ott is vagyunk a hangemojik között, ahol görgethetünk 30 hangos hangulatjel között, és tesztelhetjük, milyen aláfestés jár egy-egy emoji mellé.

5. Miután kiválasztottuk a tesztelni kívánt soundmojit, az a menü közepén nagyobb méretben jelenik majd meg, hogy újra bebiztosítsuk a tökéletes hangot. Ha biztosak vagyunk a dolgunkban, akkor már csak a küldés gombra kell rákattintani.

5+1: A soundmoji ugyan megjelenik a csevegésben, de szerencsére nem fog magától megszólalni. A címzettnek kell külön rákattintania. Az újítás messziről felismerhető lesz, hiszen zárójelek jelennek meg körülötte.

Kellemes hangoskodást!


A figyelmetekbe ajánljuk