Ezért vigyázz az online vásárlással: 1 helyett 27 teslát rendelt egy német vevő
Egy makacs német vevő nem törődött a webes rendelés közben felugró hibaüzenettel, és addig próbálkozott, amíg véletlenül egy egész villanyautó-flottát rendelt.

Összesen 1,4 millió euróért, azaz 493 millió forintért sikerült kocsikat vásárolnia egy német férfinak. Pedig nem akart ekkora járműparkot beszerezni, valójában csak egyetlen Tesla Model 3-ra fájt a foga. Az pedig „csak" 52 ezer euróba (18,3 millió Ft) került volna az önvezető funkcióval együtt. Apa és fia együtt ültek a számítógép elé, hogy elvégezzék az online rendelést, amit nem sikerült befejezni. Ugyanis a képernyőn megjelent egy üzenet: „a fizetés közben hiba történt".

Az elszánt férfiak nem adták fel, és újra meg újra próbálkoztak. Makacsságukat magyarázza, hogy az elektromos autókra jelentős környezetvédelmi támogatás (németül Umweltbonus) jár, amit a német állam és a gyártók adnak össze kétharmad-egyharmad arányban. Ennek maximuma 9 ezer euró, ami közel 3,2 millió forint. (A Model 3 után ez jár, de a Model S után nem.)

Végül a webes bevásárlókosarukban megjelent 27 darab Tesla a fenti tekintélyes összegért. Szerencsére a cég is észlelte a fizetési rendszerben felbukkanó hibát, és törölte a véletlenszerű rendelést, amelynek kauciója példányonként 100 euró lett volna. Így az apa-fia párosnak csak annyi teendője maradt, hogy megismételje az online vásárlást – ezúttal csak egyetlen példány erejéig.

A figyelmetekbe ajánljuk