HTML-kódok

Illusztráció.

Ez a hacker egymaga leállította az észak-koreai internetet

Egy amerikai hackernek sikerült megszakítania egy egész ország internetkapcsolatát.


A P4x névre hallgató hackernek az elmúlt hetekben sikerült térdre kényszerítenie Észak-Korea szigorúan elzárt internethálózatát, így szinte lehetetlenné tette a kapcsolatot a külvilággal.

A hackelés látszólag egy válaszcsapás, ugyanis P4x elmondta, hogy alig több mint egy évvel ezelőtt maga is áldozatául esett észak-koreai kémek online beavatkozásának. De azt mondja, hogy soha nem kapott semmilyen támogatást az amerikai kormánytól, még azután sem, hogy az FBI-hoz fordult az ügyben. Ezért úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az ügyet.

A P4x számos sebezhetőséget használt ki, és szolgáltatásmegtagadási támadásokkal az ország több központi szerverét és routerét is működésképtelenné tette. Az észak-koreai kormány által használt szoftverek nagy része rendkívül elavult, ami a hacker szerint könnyű célpontot jelent.

A hacker erőfeszítései az ország legtöbb internetalapú szolgáltatását leállították, de egyelőre nem világos, hogy ez milyen következményekkel járhatott, mivel a legtöbb észak-koreai eleve nem is fér hozzá az internethez. Emellett az országban működő hálózatok nagy részét amúgy is csak propaganda terjesztésére használják.

P4x akciója több amerikai törvényt is sérthet, de elmondása szerint tiszta a lelkiismerete.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk