riói karnevál beöltözött szamba táncosok előadók szerpentin ünnepség piros ruha szép nők

Bár sejteni lehetett, hivatalosan csütörtökön jelentette be Rio de Janeiro polgármestere, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a világhírű karnevál.


A hagyományos télűző vigasságot február 12-17 között rendezték volna, ám a pandémia miatt kénytelenek voltak azt az év közepére halasztani.

„Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek, hogy megtarthassuk a karnevált, amely óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Ez pedig pillanatnyilag lehetetlen"

– írta Twitter-oldalán Eduardo Paes polgármester. Kiemelte azonban, hogy a tömeges védőoltások szerencsére működnek, és hogy 2022-ben várhatóan minden visszatér a normális kerékvágásba.

„Jövőre ünnepelni fogjuk az életet és a kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük"

– szögezte le.

A Rio de Janeiró-i karnevált a világ legnagyobb szabadtéri partijának tekintik, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambódromo nevű pályán, amelyet a 2016-os olimpiára felújítottak, hogy a maraton végállomásaként és az íjászati mérkőzések helyszínéül szolgáljon.

via MTI

A figyelmetekbe ajánljuk