alvó elefántok
Youtube/CGTN

Elszunyókált az elszökött elefántcsorda

Nem is lehet pihenő nélkül kibírni egy ekkora utat.

Mi is beszámoltunk arról, hogy 15 mindenre elszánt elefánt szökött meg egy délnyugat-kínai elkerített, természetvédelmi területről, és öbb mint 500 kilométert tettek már meg az eredeti élőhelyüktől. Ráadásul menetelésük eredménye már milliós károknál jár:

összesítve az elefántok eddig nagyjából 7 millió jüan (310 millió forint) kárt okoztak és 56 hektárnyi termést tettek tönkre.

Azt ugyan nem tudni, hogy hogyan és miért szöktek meg a védett fajnak számító ormányosok, de hatalmas figyelem övezi őket az a térségben.

Jelenleg is több mint 500 ember, 110 jármű és több tucat drón dolgozik azon, hogy az állatok ne okozzanak nagyobb pusztítást, és elkerüljék az olyan sűrűn lakott területeket, mint a pár kilométerre lévő, több milliós Kunming városát.

Azonban a BBC cikkéből kiderül, hogy az eddig céltudatosan menetelő elefántok visszafordultak, és már egy apró falu közelében szundikálnak.

Azt nem tudni, hogy az állatok ténylegesen visszafordulnak-e, vagy csak egy megtévesztő szunyókálással próbálják kicselezni az őket követőket, de valószínűleg a további útjuk sem lesz zökkenőmentes.

Migrating wild elephants found sleeping in a forest

For more:https://news.cgtn.com/news/2021-06-08/Migrating-wild-elephants-found-sleeping-in-a-forest-10VdQVf7N9S/index.htmlDrone footage shows the migrating w...


A figyelmetekbe ajánljuk