Top Gun gif Tom Cruise-zal

Elárverezik Tom Cruise sisakját a Top Gunból

A színes sisakot legemlékezetesebb szerepében viselte Tom Cruise, ami a Top Gun 2 elhalasztott bemutatója előtt nagy érdeklődésre tarthat számot.


A híres filmek és tévésorozatok 850 emléktárgyát felvonultató Prop Store aukción elárverezik többek között Rocky Balboa boxkesztyűjét, Obi-Wan Kenobi lézerkardját, valamint Rick Dalton Cadillac-jét is. Mégis az 50 és 70 ezer dollár közé taksált Maverick-sisak lehet az árverés legnagyobb durranása a Top Gun 2 közelgő premierje miatt, és az sem lenne nagy meglepetés, ha ennél többért kelne el az augusztus 27-28-án tartott online vásáron.

A vakmerőség szimbóluma

Prop Store

Aki látta a Tony Scott rendezte legendás 1986-os filmet, az tudja, hogy a napellenzőként és oxigénmaszkként működő sisak a főszereplő vakmerő személyiségére lett szabva, ahogy piros-ezüst színekkel egy visító sast ábrázol. A sisak három példányban készült, az árverésre kínált darabban a jelmeztervező Jim Tyson írásával a „Maverick #1" felirat szerepel.

Lesz még folytatás

Az emlékezetes dizájn modern változatban a következő Top Gunban is visszatér egy HGU-55 sisakon. Az év egyik legjobban várt filmjének premierjét nyárról decemberre halasztották a járványhelyzet miatt. Annyit már biztosan lehet tudni a folytatásról, hogy az immár 57 éves Tom Cruise ismét nem fukarkodik a hajmeresztő kunsztokkal.

A figyelmetekbe ajánljuk