Már csak kevesebb, mint 100 milliárd forintot visznek ki az országból a legvagyonosabb magyarok.


Az elmúlt 30 évben soha nem volt olyan alacsony mértékű a vagyontranszfer Magyarországon, mint 2020-ban. Éves szinten kevesebb, mint 100 milliárd forintnyi megtakarítást visznek ki az országból a legvagyonosabb magyarok. Ez az összeg a csúcson, 2012-ben megközelíthette a 400 milliárd forintot - derül ki a Blochamps Capital Kft. legfrissebb elemzéséből. A pénzügyi tanácsadó cég 2002 óta készít elemzéseket a hazai, valamint a magyar ügyfélreferenssel rendelkező külföldi privátbanki szolgáltatók adataira alapozva."A következő években még tovább csökkenhet a határokon átnyúló privát vagyonáramlás, ami elsősorban a jelentősen fehéredő hazai gazdaságnak és a kedvező hazai befektetési adókörnyezetnek tudható be. - mondja Karagich István, a cég alapítója. Megváltozott a vagyonáramlás motivációja is: már nem csupán az adóoptimalizáció és a földrajzi diverzifikáció szándéka hajtja a folyamatot, hanem az is, hogy egyre több vagyonos fektet a hazai mellett külföldi vállalkozásokba. A fekete- és a szürkegazdasághoz köthető vagyontranszfer összesített aránya 50-70 százalék körül van a cég becslése szerint.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk