szappan drága luxus
Valószínűleg nem kézmosásra használnánk.

Egy családi tulajdonban lévő aprócska vállalkozás már a 15. század óta gyárt szappanokat, amik között ott lapul a világ legdrágábbja is: a tisztálkodási eszköz 2800 dollárba, azaz nagyjából 815 ezer forintba kerül. A gyár a libanoni Tripoliban működik Khan Al Saboun néven, és különféle luxusszappanokat és bőrápoló termékekre specializálódtak, amelyekben néha illóolajok néha gyémántok kerülnek.

Mindezt persze nem helyben árulják, hanem Dubai és az Egyesült Arab Emírségek egyik legexkluzívabb üzletében, de legdrágább termékeket csak különleges vendégeknek kínálják. Ilyen a már említett 2800 dolláros tisztálkodási eszköz is, amelyet Bahrein leghíresebb színésznőjének és influencerének, Shaila Sabtnak adták még 2015-ben. Az órási szappanra kézzel rávésték a színésznő nevét, mindez pedig 24 karátos arannyal van bevonva.

Csak az arany 17 grammot nyom rajta, de néhány gramm gyémántpor, tiszta olívaolaj, organikus méz, érlelt oudot (folyékony arany) és datolya is került bele.Amir Hasen, a cég vezérigazgatója szerint a szappan különleges, pszichés és lelki hatással van az emberre, ezért éri meg használni, nem csupán dísztárgyként meghagyni. Más kérdés, hogy mennyire sértheti a bőrünket egy hasonló szappan használata.


A figyelmetekbe ajánljuk