Hatalmasat javítva, a Semmelweis Egyetem a világ 300 legjobb egyeteme között
Tavaly még „csupán" kilenc magyar egyetem szerepelt a Times Higher Education (THE) 2022-es, frissen megjelent világrangsorában, idén már 11.

Minden mutatójában javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában, így 149 helyet előrelépve bekerült a világ 300 legjobb felsőoktatási intézménye közé.

Ezzel a hazai egyetemek között a legelőkelőbb helyezést érte el, és így a második legtöbbet előrelépő európai felsőoktatási intézmény a TOP 500-ban szereplők között – olvasható az egyetem közleményében.

A Semmelweis Egyetem a tavalyi 426. helyezés után 149 helyet előrelépett a Times Higher Education most megjelent, legfrissebb világrangsorában (THE World University Ranking), így bekerült a világ 300 legjobb felsőoktatási intézménye közé. A Semmelweis a tavalyi 401-500. közötti tartomány helyett most a 250-300. pozíció között szerepel.

A világrangsor készítői hagyományosan öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, melyek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció.

Jó hír, hogy összesen 11 hazai egyetem került fel az 1662 felsőoktatási intézményt rangsoroló a listára: a legelőkelőbb helyen jegyzett Semmelweis mellett az első ezerbe bekerült egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 601-800., a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem a 801-1000 helyen szerepel a rangsorban.

Az összesített rangsor élén az Oxford, a California Institute of Technology, a Harvard és a Stanford Egyetemek szerepelnek. Ezzel az Oxfordi Egyetem már zsinórban hatodszor végzett az első helyen. Emellett az Egyesült Államok adja a legtöbb jó oktatási intézményt a listán: összesen 183 amerikai egyetem szerepel a THE rangsorában.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk