silver imac on brown wooden table

A Dropbox új funkciójával a fotóid egyből a felhőben is landolnak

Beállíthatod, hogy minden képet, amit készítesz a mobiloddal, arról legyen a Dropbox tárhelyeden is egy másolat.


Izgalmas újításokat kapott az online tárhelyszolgáltató Dropbox, például gyorsabbá vált a navigáció a kezelőfelületén belül. Ugyanakkor a legérdekesebb új dolog benne, hogy akár egy fénykép készítésének pillanatában egyből landolhat is a végtermék online tárhelyünkön is.

Gyakorlatilag beállíthatunk a telefonunknak egy biztonsági mentés mappát a felhőben, ahova minden egyes újabb fotóról azonnal és automatikusan másolatot készít a Dropbox. Vagyis bármi történjen később a telefonunkkal, a rajta tárolt fotók biztosan meglesznek ezzel online is egy biztonsági tárhelyen.

Emellett pedig a fordítottja is beállítható egy másik újítás segítségével. Vagyis beállítjuk, hogy a képeket egyenesen töltse fel a telefonunk a felhőbe, aztán amint egy fáj feltöltődött, törölje azt a telefonunkról. Ez azoknak lehet hasznos, akik aggódnak, akik nem szívesen tárolnak személyes fotókat telefonon.

Ami a webes verziójat illeti, a Dropboxban mostantól már képfájlokat is lehet konvertálni. Például ha van egy képfájlunk, ami PNG kiterjesztés, de nekünk valamihez mindenféleképpen egy JPEG fájlra lenne szükségünk, akkor azt a Dropbox online felületén pillanatok alatt átkonvertálhatjuk a kívánt fájltípusra.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk