Kedd reggel Dan Brown gondolatait tolmácsoljuk, aki arra emlékeztet minket, hogy tőlünk függ, hogy mire használjuk tudásunkat.


Tőlünk függ a sorsa

A nap idézete Dan Browntól

Hamu és Gyémánt

Brown-filmadaptációk

Dan Brown megjelent művei közül eddig hármat filmesítettek meg. A Da Vinci-kód volt az első, amit 2006-ban, Ron Howard rendezésében mutattak be. Bár a film a közönség oldaláról siker volt, a filmkritikusok viszont olyan annyira fanyalogva fogadták, hogy Howard neve a jelöltek között szerepelt a legrosszabb rendezők listáján a 27. Arany Málna-gálán.

Az Angyalok és Démonok azonos című adaptációt 3 évvel később mutatták be, ennek rendezője szintén Howard volt. Bár a kritikusok ettől a Dan Brown-feldolgozástól sem voltak elájulva, az Angyalok és Démonok esetében a rendezőnek már nem szerepelt a legrosszabb rendezők között.

A harmadik és egyben – eddig – utolsó Brown-filmadaptációt, az Infernót 2016-ban mutatták be, melyet ismét Howard neve fémjelez. Mindhárom film esetében az író leghíresebb visszatérő karakterében, Dr. Robert Langdon megformálója az Oscar-díjas Tom Hanks volt.

A figyelmetekbe ajánljuk