Csodanők a borászatokban: a család összetartó ereje
Fotó: Tenor

Minden édesanya rendelkezik szuperképességgel

Csodanők a borászatokban: a család összetartó ereje

A legtöbb pincészet nem egyemberes vállalkozás. Sokszor benne van az egész család, köztük olyan édesanyákkal, akiknek így vagy úgy, de a borászat lett a végzetük.

A szekszárdi Mészáros Borház egy igazi családi vállalkozás: a szülők építették fel, a gyerekek pedig már egy egész birodalmat visznek tovább, miközben egy fantasztikus édesanya biztosítja a hátországot.

Az édesanya: Mészárosné Erzsébet. Aki mesél: Mészáros Zsanett.

Egy igazi jolly joker

Családi fotó

Fotó: Mészáros Borház

"Napi szinten találkozunk édesanyámmal, hiszen együtt dolgozunk. Bár a borászatban magában nem dolgozik, mégis ő az, aki mindenről tud, viszi a vendéglátást és megteremti számunkra a hátteret. Elsősorban persze édesapámnak tette annak idején lehetővé azt, hogy ennyit tudjon dolgozni és a munkájára koncentrálhasson. Vitte a háztartást, miközben bennünket nevelt, így apukám nyugodtan dolgozhatott. Mindig is jó társ volt, ők rendre bármit meg tudtak és tudnak beszélni, támogatják egymást.

Kivételes harmóniát teremt számunkra a hétköznapokban is: ő a mozgatórugója a családunknak, akinél összeérnek a szálak, egy igazi jolly joker. Ha valahova gyorsan el kell menni, vagy vigyázni kell az unokákra, akkor ő ott van, és fáradhatatlanul mindent megold a háttérben. Az is tény, hogy nála biztosan megvan az, amire valakinek éppen szüksége
van. Igazi háziasszony, ünnepekkor – legyen szó karácsonyról, húsvétról, születésnapokról vagy csak szimpla vasárnapokról – nála gyűlünk össze; a testvéremék is, mi is. És mindemellett nagyon szereti az unokáit. Dolgozik, vezeti a hotelt, kiveszi a részét a munkából, de rájuk mindig van ideje. Mi benne vagyunk a napi rutinban, ő viszont térül-fordul és elővesz régi mesekönyveket, társasjátékokat, kertészkedik, együtt süt a gyerekekkel.

Egy igazi szupernagymama, olyan dolgokat tanít az unokáinak, amiket csak ő tud, mert a mami máshogy szokta.

Neki köszönhetjük, hogy normális emberek lettünk. Megtanított minket rendszerben élni, megtanított a becsületre, tisztességre, munkára. Mindig a hátunk mögött állt, hogy tudjunk tanulni, szüntelenül minket segített."

Névjegy: Mészárosné Erzsébet

Munkahely: Mészáros Borház, Szekszárd
Szerepkör: vendéglátás, mindenes
Gyerekek: Mészáros Zsanett, Mészáros Péter
Hobbi: foglalkozás az unokákkal

Szuperképesség:Gondoskodó, mindenre rálátó, összetartja a családot

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk