Témái között volt a kaliforniai tűzvész, ám a koronavírus okozta gazdasági válság is. Myriam Dion újságcikkekből vág ki képeket, és ezeket ötvözi másfajta anyagokkal, így hozva létre csipkés kiállításdarabokat.


Dion a szöveges részeket nemrégiben kezdte el színes és szövött anyagokkal elfedni. A rétegek gondos ötvözésével és aprólékos papírvágással tulajdonképpen csipkét hoz létre. A művésznő a jövőben szeretne a nők történelmére fókuszálni, azokat csipkével és hímzéssel ötvözni.

Myriam szerint ez

tisztelgés a régi újságokban képviselt női közéleti személyiségek, de különösen azon hétköznapi nők előtt, akiknek bármilyen művészi hozzájárulás elismerését, mind technikai, mind fogalmi szempontból, a művészet politikája már régóta tagadta.

olvasható a Colossal cikkében.

Myriam Dion munkái megtalálhatók az Instagram-oldalán, valamint a weboldalán is.

Friss

Joe Exotic árverésre bocsájtja a Tigrisvilágban látott ruháit

Mindezt a rácsok mögül.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk