Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint óránként 10 hullócsillagra is lehet számítani.


Idén nem csak augusztusban, de október elején is érdemes kémlelni az égboltot, ugyanis most halad el Földünk mellett a Draconidák meteorraj.

A Draconidák, a Sárkány (Draco) csillagképről kapták nevüket, mivel a hullócsillagok látszólagos kiindulási pontja ez a csillagkép. A Sárkány a Nagy Medve és a Kis Medve között figyelhető meg az égbolton, ám csillagai többnyire csak halványan látszódnak.

Szerencsére a Draconidák elég látványosan hullanak majd a fejünk felett, hiszen ma éjjelre az előrejelzések szerint az égbolt is kitisztul. Aki teheti, mindenképp ma meredjen az égboltra, holnap ugyanis újabb felhők takarhatják el azt.

via Országos Meteorológiai Szolgálat

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk