<p>Ha te is imádsz sütni, és szívesen elkészítenél egy igazán könnyed tortát, akkor ez garantáltan az egyik kedvenced lesz!<br/></p><strong></strong>
Hozzávalók a tésztához:
<ul><li>4 db tojás</li> <li><strong></strong>150 g kristálycukor</li> <li><strong></strong>1 tasak vaníliás cukor</li> <li><strong></strong>100 g rétesliszt</li> <li><strong></strong>2 tasak sütőpor</li> <li><strong></strong>100 g étkezési keményítő</li> <li><strong></strong>kis zsiradék és liszt a sütőformához</li></ul>
A citromos krémhez:
<ul><li>150 g vaj</li> <li><strong></strong>180 g kristálycukor</li> <li><strong></strong>4 db tojássárgája</li> <li><strong></strong>60-60 ml lime – és citromlé</li></ul>
<div id="adoceangemhuomiomujgku" class="adoceanz"></div>
<script type="text/javascript">
ado.slave('adoceangemhuomiomujgku', {myMaster: 'TIunnuAMl7FlOcYEutjeJg8QP7tpee7GUAM31BtpFvv.b7' });
</script>
Vajas krémhez
<ul><li>1 tasak vaníliás cukor</li> <li><strong></strong>60 g porcukor</li> <li><strong></strong>500 ml tej</li> <li><strong></strong>250 g puha vaj</li> <li><strong></strong>2 evőkanál</li> <li><strong></strong>Grand Marnier likőr, ha van</li></ul>
Elkészítése
<p>A tojásokat két evőkanál forró vízzel együtt vízfürdő felett verjük habosra. Adjunk hozzá a kétféle cukrot. A lisztet, a sütőport és a keményítőt szitáljuk át, majd ezt a keveréket is forgassuk a masszába. Egy tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki. Ezt követően öntsük bele a tésztát, és a süssük 30 percig a 180 fokos sütőben.<br></p><p>Ha ezzel megvagyunk a tortalapot hagyjuk kicsit kihűlni, majd borítsuk ki és vízszintesen vágjuk négy felé.</p>
<div id="adoceangemhupkqpgtlryf" class="adoceanz"></div>
<script type="text/javascript">
/* (c)AdOcean 2003-2020, RegalVino_hu.hamuesgyemant.hu.desktop.Roadblock 2 */
ado.slave('adoceangemhupkqpgtlryf', {myMaster: 'TIunnuAMl7FlOcYEutjeJg8QP7tpee7GUAM31BtpFvv.b7' });
</script>
<p>Következő lépés a citromos krém.</p><p>Olvasszuk meg a vajat és húzzuk le az edényt a tűzről. A kissé kihűlt vajat keverjük el a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját is, majd szintén vízfürdő felett verjük sűrűre. A lime- és citromlevelet adagoljuk hozzá és forrásig hevítsük. Közben kevergessük. Ha kész félretesszük és hűlni hagyjuk.</p><p>Az utolsó lépés a vajas krém.</p><p>A tejet pudingporral és cukorral főzzük krémmé. Ha kihűlt, keverjük bele a likőrt és a vajat. A tésztaalapot vonjuk be a citromos krémmel és a vajas krémmel. A maradék vajas krémet pedig az egész tortát bekenhetjük.</p>