
Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy mióta fogyaszt az emberiség rizst, de a legvalószínűbb számítások szerint már időszámításunk előtt tízezer évvel is ismertük az élelmiszert. Egy kínai diákcsoport most egy különleges gasztronómiai küldetésre vállalkozott: életre keltettek egy kétezer éves…
május 06., 2025 ● Turi Dániel
Kínai diákok 2000 éves recept alapján főztek rizst – ilyen…
Turi Dániel

Talán nincs még egy olyan népszerű köretelem, mint a rizs, amit szerencsére rengeteg formában megvásárolhatunk. Ám ahhoz, hogy az elkészíteni kívánt finomság a lehető legjobban sikerüljön, nem árt ismerni a különbséget a különböző rizsfélék között. Lássuk, mikor érdemes a jázmin és mikor a basmati…
április 04., 2025 ● Turi Dániel
Jázmin vs. basmati: óriási a különbség a két legnépszerűbb…
Turi Dániel

A hagyományos rizs elkészítése sokak számára gondot okozhat, hiszen nem könnyű elérni a tökéletes pergős állagot. Ha nem szeretnénk többé csalódni, próbáljuk ki a ragadós változatát, melyet pillanatok alatt összedobhatunk. Jó hír, hogy a sushi mellett még számtalan más fogáshoz is passzol.
november 17., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A sushi elengedhetetlen része: így készül az igazi ragadós…
Hamu és Gyémánt

Pillanatok alatt tönkretehetjük az olaszok híres fogását, ha nem figyelünk oda eléggé. Az S. Pellegrino Young Chef Academy főzőverseny finalistája, Antonio Salvatore azonban elárult pár hibát, aminek kiküszöbölésével garantáltan kifogástalan lesz a rizottónk.
augusztus 12., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Rizottót készítenél otthon? Ezt a 4 hibát ne kövesd el!
Hamu és Gyémánt

